Tiberiu Nițu: Traian Băsescu a sunat la Cabinetul procurorului general, după sechestrul de la Nana

Data publicării:
tiberiu nitu 2 crop mediafax-2

Ziariștii l-au întrebat pe procurorul general dacă a fost sunat de Traian Băsescu după instituirea sechestrului pe terenurile de la Nana.

Traian Băsescu: Îmi pare rău pentru cele 127 de familii din Nana

„Și ce a cerut?” au vrut să știe ziariștii. „La această întrebare nu eu vă pot răspunde. Cel care inițiază un apel știe de ce-l inițiază și pentru ce”, a răspuns procurorul general. El a precizat că nu a răspuns apelului telefonic al fostului președinte. „Nu am avut nicio discuție cu dumnealui”, a punctat procurorul general.

Afirmaţiile lui Traian Băsescu despre sechestrul pe terenurile de la Nana, analizate de Inspecţia Judiciară

Întrebat, pe de altă parte, dacă procurorul care instrumentează dosarul lui Traian Băsescu (în cazul plângerii depuse de Gabriela Firea) a acuzat vreodată presiuni, Tiberiu Nițu a spus că nu a primit nicio sesizare și nicio informare în acest sens.

„Ați omorât oameni la Revoluție?” - un subiect creat artificial

Ziariștii au vrut să știe cum comentează procurorul general afirmațiile lui Traian Băsescu potrivit cărora ar fi omorât oameni la Revoluție.

Traian Băsescu, despre procurorul general al României: E suspect că a împuşcat oameni la Revoluţie

„În calitate de magistrat, am obligația de rezervă și discreție. Nu comentez și nu răspund afirmațiilor conjuncturale ale unor oameni politici, afirmații care nu au niciun temei juridic. Vă rog să nu insistați, nu intenționez să alimentez un subiect creat artificial”, a răspuns Tiberiu Nițu.

„Eu am fost și prim-adjunct al procurorului general, subiectul nu e nou, e lămurit, din punctul meu de vedere, vă rog, nu insistați”, le-a mai spus el jurnaliștilor care l-au întrebat dacă avea obligația, atunci când a fost numit procuror general, să-l informeze pe președinte despre activitatea sa la Revoluție.

Întrebat dacă va sesiza Inspecția Judiciară în legătură cu afirmațiile făcute de fostul șef al statului, Tiberiu Nițu a spus că nu a luat încă o hotărâre. „N-aș vrea să fiu eu cel care încarcă volumul de activitate al Inspecției Judiciare”, a adăugat el. „Lăsând gluma la o parte, am spus și la bilanțul Ministerului Public că în anul 2015 să nu ne amăgim că atacurile împotriva procurorilor vor dispărea. Iată, continuă. În calitate de șef al Ministerului Public, când activitatea Ministerului Public a fost criticată, am reacționat ferm. În ceea ce mă privește, reputația mea e solidă și consider că afirmațiile contextuale făcute de oamenii politici nu o pot afecta”, a completat Tiberiu Nițu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri