Toni Greblă: Declarațiile lui Augustin Zegrean, rupte din context. „Nu eu mă ocup în campania electorală de numărat capsele”

Data publicării:
toni grebla la dna

Procurorii îl acuză pe Toni Greblă că ar fi primit ca mită de la finul său o maşină, capsatoare şi capse pentru campania electorală din 2012. Soţia sa ar fi primit două rochii.

Şeful lui Toni Greblă de la Curtea Constituţională, Augustin Zegrean, a spus că acesta ar fi recunoscut în faţa colegilor că două dintre acuzaţii sunt adevărate.

„Era o discuție privată. De exemplu, era adevarată povestea cu rochiile, cu capsatoarele, cu capsele. Astea sunt adevarate”, a spus președintele CCR.

Preşedintele CCR a dezvăluit şi cum a explicat Toni Greblă faptul că soţia sa a primit rochiile.

A spus că ar fi fost posibil, că a fost ziua ei de naștere 2 noiembrie. Ne-a spus-o aici, noi am primit comunicat și a spus: asta este, se poate să fie adevărat”, a mai spus Augustin Zegrean.

Toni Grebă îl contrazice însă pe Augustin Zegrean şi spune că acesta nu ar fi înţeles explicaţiile pe care le-a dat.

„Nu îmi amintesc dacă în noiembrie 2011, când este ziua onomastică a soţiei mele, aceasta a primit sau nu o rochie cadou. Probabil că domnul Zegrean a rupt din context declaraţia. Şi la fel am spus că nu eu mă ocup în campania electorală cu capsatoarele şi nici de numărat capsele. Ştiţi cum se desfăşoară o campanie electorală, zeci de echipe de tineri primeau materiale dimineaţa de la staff-ul tehnic şi plecau în teritoriu să facă afişajul. Eu ştiu câte capse se foloseau şi de unde erau capsele?”, a spus el.

Toni Greblă este judecător al Curţii Constituţionale din 2013, cu un mandat de 9 ani. El spune că săptămâna viitoare va anunţa dacă demisionează sau nu. Înainte să devină judecător al CCR, Toni Greblă a fost prefect al judeţului Gorj şi a obţinut două mandate de senator.

Toni Greblă este acuzat de trafic de influență și constituirea unui grup infracțional organizat care avea scopul de exporturi ilegale în Rusia. El a fost audiat la DNA în acest dosar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri