Traian Berbeceanu, după eliberare: „Nimeni nu mai trebuie să pățească ce am pățit eu”

Data publicării:
berbeceanu FB-3

Actualizare 15.15. Traian Berbeceanu a făcut declarații la ieșirea din arest: „Am multe interdicții pe care trebuie să le respect, am încredere în justiție, în ministru, sunt convins că se va face dreptate. Sunt nevinovat. Sunt convins că se va dovedi nevinovăția mea”.

„A fost o experiențăp tristă, complicată, sper că acest sacrificiu nu va fi degeaba, ceva se va schimba. Cert e că îmi voi susține nevinovăția, indiferent de ce s-ar putea întâmpla. Nimeni nu trebuie să mai pățească ce am pățit eu”

„Mă duc acasă să îmi văd copilul, soția, apoi îmi voi desfășura activitățile în limitele impuse. Am fost toată viața polițist sunt convions că voi fi și mai departe”.

________________________

Decizia este definitivă, astfel încât Traian Berbeceanu va fi eliberat din arestul preventiv. El nu va avea însă voie să părăsească țara. Este vorba despre un recurs la o decizie a Curții de Apel Alba Iulia, care hotărâse ca fostul comisar să rămână după gratii.

Traian Berbeceanu a fost arestat preventiv în 24 octombrie, printr-o decizie luată de Curtea de Apel Alba Iulia, la propunerea procurorilor DIICOT. 

Traian Berbeceanu este acuzat că ar fi sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei. În acelaşi dosar sunt cercetaţi soţii Titus Biriescu şi Ramona Biriescu, consideraţi liderii grupării infracţionale specializate în comerţ ilegal cu petrol, arestaţi de asemenea pe 24 octombrie.

Potrivit procurorilor, soţii Biriescu au sponsorizat BCCO Alba-Iulia, prin intermediul comisarului Traian Berbeceanu, cu calculatoare şi alte bunuri sau servicii, dar şi Inspectoratul Şcolar Hunedoara, unde lucrează soţia comisarului.

Procurorii au arătat că Traian Berbeceanu i-ar fi ajutat pe membrii grupării, dându-le informaţii despre investigaţiile DIICOT sau despre stadiul unor dosare care aveau ca obiect comiterea unor infracţiuni economice de către membrii acestei grupări.

Traian Berbeceanu i-ar fi anunţat şi despre percheziţii şi audieri de martori şi le-ar fi spus cum pot evita probarea activităţilor infracţionale, atenţionându-i cu privire la evitarea utilizării comunicărilor prin telefon.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri