Tribunalul București a explicat de ce Cristian Popescu Piedone nu poate candida

Data publicării:
piedone

Instanța a hotărât ieri că fostul primar al sectorului 4 nu poate candida, asta deși cu câteva zile înainte Judecătoria Sectorului 4 luase o decizie diferită. Instanţa de fond susţinea că fostul primar de la sectorul 4, Cristian Popescu Piedone, poate candida din nou la funcţia din care s-a retras după tragedia din Colectiv.

Astăzi, Tribunalul București a explicat decizia luată: „jumătate din semnăturile prezentate nu îndeplineau condițiile legale.”

Asta deoarece legea electorală prevede că o persoană care semnează pentru un candidat trebuie să menționeze foarte clar cetățenia, data nașterii, adresa domiciliului și să aibă cel puțin 18 ani.

Judecătorii de la Tribunalul București au analizat prin sondaj semnăturile depuse pentru candidatura lui Cristian Popescu Piedone și au ajuns la concluzia că, din totalul de 5.076 de semnături, 2.550 nu îndeplineau condițiile pentru că fie nu era menționată cetățenia persoanelor care au semnat, fie că unele persoane nu împliniseră vârsta minimă pentru a vota, fie că altele nu au declarat cu exactitate adresa la care domiciliază cu atât mai puțin în sectorul 4, așa cum prevede legea.

Ieri, după aflarea deciziei Tribunalului București, Cristian Popescu Piedone a declarat că va iniția o nouă campanie de semnături și că va aduna de două ori mai multe. 

Avocatul Gheorghe Piperea, cel care a depus contestația, spunea ieri că s-ar putea să apară și elemente penale în legătură cu semnăturile strâns de fostul primar al sectorului 4.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri