Alexandru Vişinescu își află pedeapsa pe 10 februarie

Data publicării:
visinescu iesire 00 INQ Octav Ganea
Foto: inquam Photos / Octav Ganea

Alexandru Vişinescu s-a abţinut la început să dea o declaraţie completă în faţa judecătorilor. A spus că nu poate vorbi deoarece este grav bolnav. În locul torţionarului a venit cu explicaţii avocata sa.

În faţa magistraţilor, apărarea a cerut o pedeapsă mai blândă. Cei 20 de ani de închisoare primiţi de Alexandru Vişinescu în primă instanţă nu sunt justificaţi au spus avocaţii torţionarului, atâta timp cât fostul comandant de la Râmnicu Sărat a îndeplinit, spun ei, simple ordine.

Pe de altă parte, rudele câtorva dintre cei care au murit sub regimul opresiv al lui Alexandru Vişinescu au cerut despăgubiri de zeci de mii de euro.

Finalul procesului l-a găsit pe Alexandru Vişinescu în lacrimi în faţa instanţei supreme. A repetat că este nevinovat, lucru susţinut pe tot parcursul celor aproape doi ani de procese.

Alexandru Vişinescu este acuzat de moartea a șase deţinuţi politic închişi în penitenciarul pe care l-a comandat.

Peste două săptămâni, Alexandru Vişinescu va afla definitiv care este pedeapsa dată de judecători, la capătul unui proces început în vara anului 2014. Alexandru Vişinescu este primul torţionar din perioada comunistă care a ajuns în faţa justiţiei.


Reporter: Domnule Vişinescu, o să vorbiţi astăzi în faţa instanţei, ţinând cont că este un ultim termen?

Alexandru Vișinescu: Daţi-mi voie!

Reporter: V-aţi schimbat părerea pe parcursul acestui proces îndelungat? N-aveţi nimic de declarat în continuare faţă de victimele dumneavoastră?

Alexandru Vișinescu: N-am nimic, domnule!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri