Un criminal român căutat de 12 ani a fost prins în Franţa

Data publicării:
politie franceza -LP

Un român căutat pentru o crimă comisă în 2002 a fost prins în Franţa FOTO: Digi24

Presa franceză relatează că pe numele bărbatului, în vârstă de 44 de ani, era emis din 2009 un mandat european de arestare pentru o presupusă crimă pentru care în România a fost condamnat, în lipsă, la 15 ani închisoare. A fost vorba despre un jaf care s-a încheiat prost, după ce proprietara casei l-a surprins pe hoț, iar acesta din urmă a omorât-o în bătaie.

Presupusul autor al crimei era dat în urmărire de atunci, dar autoritățile române au aflat de curând că este posibil să se afle în Franța. Numărul 2 din BRNF, comandantul Bruno Le Boursicaud, a subliniat „buna cooperare” între Franța și România în această afacere.

Presupusul criminal nu a opus rezistență în momentul arestării. El a fost arestat la Aulnay-sous-Bois (în departamentul Seine-Saint-Denis) și urmează să fie extrădat în România.

Brigada specială pentru căutarea persoanelor date în urmărire (BRNF) a fost creată special în Franța în 2003 pentru căutarea celor mai periculoși infractori. Ea a inspirat și un serial de televiziune, difuzat în Franța în 2013, „Les limiers” („Copoii”).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri