Vicepreşedintele PSD Caraş-Severin, Ion Bejeriţă, a fost reţinut de procurori într-un dosar de evaziune fiscală. Anchetatorii spun  mai multe firme de construcţii, printre care şi cea a lui Ion Bejeriţă, ar fi făcut evaziune fiscală, iar prejudiciul este de 10 milioane de euro. Parchetul Înaltei Curţi a pus un sechestru pe un cont de-al vicepreşedintelui PSD Caraş-Severin în care sunt 10,5 milioane de euro.

Embed:

 

Printre cei care așteaptă să vadă dacă iși vor petrece următoare 30 de zile dupa gratii, în arest preventiv, fiind suspectați de evaziune fiscală și spălare de bani, se numără Ion Bejeriță, fost vicepreședinte al PSD Caraș-Severin, cât și oamenii de afaceri, Axente Obrejan și Vasile Căcărează.

Procurorii au pus deja sub sechestru două imobile și două terenuri din Caransebeș, care îi aparțin lui Ion Bejeriță, și au găsit într-un cont peste 10 milioane de euro, conform unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie . În cazul lui Axente Obrejan s-a pus sechestu pe 8 bunuri.

Potrivit anchetatorilor, suspecții ar fi înregistrat în contabilitate, în perioada 2008 - 2014, peste 200 de facturi fictive, emise de firme de tip fantome dar și firme reale, care după realizarea operațiunilor comerciale erau radiate sau intrau în insolvență, după ce erau înstrăinate unor cetățeni străini.

În acest caz mai sunt cercetate sub control judiciar încă 12 persoane

 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!