Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată

Data publicării:
nicusor constantinescu - captura digi24

Potrivit procurorilor DNA, Nicușor Constantinescu ar fi comis 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor cu obținerea de foloase necuvenite și ar fi fost complice la trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice cu obținerea de foloase necuvenite.

Șeful CJ Constanța se va afla sub control judiciar, se arată în comunicatul DNA.

În același dosar a fost trimis în judecată și Adrian George Gâmbuțeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, acuzat de trei infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.

Procurorii spun că Adrian Gâmbuţeanu, ajutat de Nicuşor Constantinescu, a refuzat, în mod repetat, să pună la dispoziţia Curţii de Conturi documentele necesare pentru verificările din anii 2011, 2012 și 2013. Astfel, controalele anuale nu au putut fi efectuate. Aceasta în condițiile în care RAJDP Constanţa a beneficiat de fonduri publice de peste 200 de milioane lei în perioada 2006-2012, care trebuia verificată de Curtea de Conturi.
DNA mai arată că, în perioada 2007-2014, Nicuşor Constantinescu nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 11 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale și generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale.

Mai mult decât atât, după ce instanţele judecătoreşti au dispus prin 9 hotărâri definitive, pronunţate în perioada 2008 – 2011, ca preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa să procedeze la emiterea documentelor respective, acesta a refuzat punerea în executare a hotărârilor, spun procurorii.

În urmă cu o lună, Nicușor Constantinescu a mai fost trimis în judecată, tot pentru abuz în serviciu.

În acest dosar, procurorii susţin că, în perioada 2009 – 27 noiembrie 2013, Nicuşor Constantinescu nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa, neefectuând reparaţiile necesare la sediul acestuia și a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituții.

Mai mult, preşedintele CJ Constanţa ar fi făcut presiuni asupra unor politicieni pentru a obţine schimbarea Legii ANI sau chiar desfiinţarea DNA, mai spun procurorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri