Titus Corlățean consideră că Traian Băsescu ar trebui să-și termine mandatul de președinte

Data publicării:
tb corla

„Din informațiile mele, noi nu am avut o astfel de discuție în partid pe această temă și sunt complet de acord că orice zi fără un șef al statului care a încălcat Constituția repetat ar fi un bine pentru societate. Îmi pun pe de altă partea întrebarea ce am câștiga dacă am redeschide acest subiect, am reintroduce Curtea Constituțională într-o discuție și ar apărea discuții pirivind o eventuală prelungire, din nou, a mandatului domnului Băsescu după actul suspendării. Eu cred că trebuie să-și termine mandatul și prin cale democratică să avem un nou președinte, pe care eu îl susțin și știți foarte bine că e vorba de Victor Ponta”, a spus Titus Corlățean, ministrul de Externe al României, în emisiunea „Kilometrul 0”.

Premierul Victor Ponta a declarat în această seară că acest subiect va fi discutat în Partidul Social Democrat.

„Evident că şi eu şi cred că şi cei mai mulţi nu doar din cei din PSD, cei mai mulţi din cei 7,4 milioane de români consideră că orice zi mai puţin în care Traian Băsescu rămâne preşedinte înseamnă un rău mai puţin pentru România şi înseamnă mai multă dreptate”, a declarat premierul.

De altfel, Călin Popescu Tăriceanu, cel care a a adus în discuție a treia suspendare a președintelui Băsescu, a anunțat astăzi că luni va începe să strângă semnături pentru acest demers.

Reacțiile liderilor politici privind o a treia suspendare a președintelui Traian Băsescu
Traian Băsescu, despre o posibilă suspendare: "Intru în campanie şi nu o să le fie bine"

Traian Băsescu a fost până subiectul suspendării din funcție de două ori, în 2007 şi 2012. Niciuna din tentativele de demitere nu a avut succes.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri