Alina Gorghiu: I-am cerut demisia lui Varujan Vosganian

Data publicării:
alina gorghiu mediafax

 

Alina Gorghiu cere demisia lui Varujan Vosganian: MediafaxFoto

Alina Gorghiu a adresat o scrisoare senatorilor PNL în care atrage atenţia că votul de ieri nu poate rămâne fără urmări politice.

„Rezultatul votului nu îl ajută pe Varujan Vosganian, care nu are posibilitatea de a se apăra în faţa acuzaţiilor care i se aduc. Devine vinovat în faţa opiniei publice”, a scris co-preşedintele PNL.

Gorghiu atrage atenţia că, dacă Varujan Vosganian nu va demisiona, va cere excluderea sa din partid.

Şi alţi liberali au cerut demisia lui Vosganian.

După votul prin care Senatul a respins ieri cererea DIICOT privind încuviinţarea începerii urmăririi penale faţă de Varujan Vosganian, atât Alina Gorghiu, cât şi Klaus Iohannis au adresat critici senatorilor.

Iată textul integral al scrisorii copreşedintelui PNL, Alina Gorghiu:

"Stimați senatori,

Respingerea cererii de încuviințare a începerii urmării penale pentru domnul senator Varujan Vosganian nu poate rămâne fără urmări politice.

Pot înțelege efectul emoțional al discursului domnului Varujan Vosganian, cum pot înțelege colegialitatea și, poate, chiar prietenia unora dintre dumneavoastră cu cel aflat în chestiune. Îmi este foarte greu să accept, însă, că toate aceste circumstanțe au fost suficiente pentru a comite eroarea de a alege, sub impulsul momentului, un drum atât de greșit. Rezultatul votului nu îl ajută în niciun fel pe domnul Varujan Vosganian, care nu are posibilitatea de a se apăra în fața acuzațiilor care i se aduc și devine, astfel, vinovat în fața opiniei publice, înainte chiar de a fi judecat. În schimb, ceea ce s-a întâmplat în Senatul României îi ajută politic pe toți cei care nu pot trăi fără minciuni și manipulare. Am ajuns să fim judecați de Victor Ponta și Elena Udrea și, culmea, mulți să le și dea dreptate. Există riscul să pierdem încrederea oamenilor care, pe 16 noiembrie, au fost alături de noi și, mai ales, alături de Klaus Iohannis. Acei oameni au ieșit în stradă, mulți au stat o zi întreagă în frig să voteze, au strigat pentru democrație și schimbare. Nu aceasta este schimbarea pe care o doresc și știu că nu aceasta este calea pe care o aveți în vedere, inclusiv senatorul Varujan Vosganian. Faptele sunt, însă, mai puternice decât bunele intenții, iar votul de joi, chiar dacă nu este definitoriu pentru ce vrem să facem, ne poate anula o parte însemnată din susținerea de care ne bucurăm în prezent.

PNL are, în acest moment, conform sondajelor de opinie, cea mai mare cotă de încredere din istoria acestui partid, după 1990. Această realitate ne obligă la o și mai mare responsabilitate și înțelepciune.

Nu avem un cec în alb de la nimeni, ca să ne permitem risipa încrederii și ratarea obiectivelor. Așa cum am ajuns aici, la fel putem să ne prăbușim, doar că acum căderea se va face de la mare înălțime, cu șanse scăzute de a ne mai ridica. Nu pot permite o astfel de perspectivă. Nu am acceptat să fiu președintele acestui partid pentru cărți de vizită sau pentru a mima reforma, ci pentru că eu cred în Partidul Național Liberal. Voi lua, cu toate riscurile și de fiecare dată, măsurile necesare pentru a apăra PNL, inclusiv față de cei care îi prejudiciază imaginea din interior.

Adversarul nostru nu se mai află în exterior, suntem în competiție doar cu noi înșine. Electoratul nu mai alege partidele, ci faptele acestora. Le putem arăta oamenilor că, deși suntem supuși greșelii, ne putem corija sau putem să ne prefacem că nu s-a întâmplat nimic grav.

I-am cerut senatorului Varujan Vosganian demisia din PNL, iar în cazul în care acest lucru nu se va produce, voi propune excluderea acestuia din Partidul Național Liberal. De asemenea, luni, voi fi prezentă la ședința grupului parlamentar al senatorilor PNL, pentru a a stabili împreună modalitatea prin care accidentul politic petrecut pe 12 februarie să nu se mai repete vreodată.

Cu respect,

Alina Gorghiu

Copreședinte al PNL"

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cât a ajuns să coste să-ți construiești o casă de 50 mp: Prețurile la materiale de construcție, dar și...
Digi FM
O româncă stabilită de 12 ani în Spania a crezut că este curtată de Brad Pitt: „Se juca foarte mult cu...
Pro FM
Cum ar arăta Delia dacă ar fi bărbat. Artista s-a jucat cu inteligența artificială și a creat isterie în...
Film Now
Leonardo DiCaprio și Vittoria Ceretti și-au dus relația la un alt nivel. Modelul în vârstă de 25 de ani și-a...
Adevarul
„Lâna de aur", cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca...
Newsweek
VIDEO Franța face o muniție specială pentru avioanele F-16 din Ucraina. Ce bombe îi lovesc pe ruși?
Digi FM
Carne de pui îngălbenită artificial pentru a părea mai bună. “Unii dintre pui sunt vopsiți prin hrănire...
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate...
Film Now
Halle Berry, mărturisiri despre problemele cu care s-a confruntat: „Medicul mi-a spus că e cel mai rău caz pe...