Alina Gorghiu, la Digi24: Călin Popescu Tăriceanu nu are ce căuta la şefia Senatului

Data publicării:
gorghiu FB

 Declaraţia Alinei Gorghiu, la Digi24

Liviu Dragnea, preşedintele PSD: „Există o oarecare nemulţumire în grupul senatorial. Discuţia finală o vom avea la întâlnirea cu grupurile de la sfârşitul săptămânii viitoare. Se va pune problema dacă noi vom mai acorda sprijinul PSD-ului domnului Tăriceanu sau nu. Dacă dumnealui negociază cu PNL-ul, repet, deocamdată eu le consider zvonuri, atunci va trebui să caute sprijin acolo, nu la noi, este foarte simplu”.

Declaraţia lui Liviu Dragnea

E o doză mare de ipocrizie”, a calificat Alina Gorghiu această declaraţie.

Dacă ar vrea să îl schimbe pe preşedintele Senatului ar putea să o facă. E un om susţinut de PSD, care nu a avut şi nu are susţinerea partidului pe care îl conduc. În locul domnului Dragnea, dacă aş fi aşa nemulţumit de Tăriceanu aş demara o procedură. (PNL – n.r.) nu avem niciun fel de ezitare în a face o analiză serioasă pe procedura regulamentară şi, la început de sesiune să decidem demararea procedurii de schimbare a lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului. Tăriceanu nu are ce căuta la şefia Senatului, dar nu avem voturi suficiente pentru a concretiza această schimbare. Al doilea om în stat nu cred că ar trebui să îşi permită un limbaj aşa virulent la adresa instituţiilor statului. A fost unul din promotorii mişcării, alături de cei din PSD, care pune frână tuturor solicitărilor venite de la DNA în Parlament. Dacă vedeţi vreo compatibilitate între PNL şi agenda domniei sale... eu nu o văd”, a argumentat Alina Gorghiu.

Potrivit liderului PNL au fost politicieni din ALDE care ar fi încercat „să se apropie” de PNL, dar decizia liberalilor a fost de a refuza această „apropiere”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri