T.Băsescu: Iohannis şi Ponta au un aranjament anterior, premierul primeşte un moment de respiro la DNA

Data publicării:
basescu fb maini-2


El a apreciat că această înţelegere între preşedinte şi premier rezultă din faptul că vicepremierul Gabriel Oprea a fost propus pentru conducerea interimară a Guvernului de către Ponta, în condiţiile în care Constituţia prevede că preşedintele este cel care desemnează care dintre membrii Guvernului poate prelua interimar postul de prim-ministru.

Propunerea lui Ponta arată că a existat un aranjament anterior. Desemnarea unui prim-ministru interimar este opţiunea preşedintelui, nu a premierului. Ponta a vrut să arate că el a propus şi preşedintele a executat. Poate va avea o surpriză dacă nu e un aranjament. Eu cred însă că aranjamentul a fost înainte de plecarea lui Ponta în Turcia”, a spus Traian Băsescu la postul B1 TV.

Fostul preşedinte a adăugat că el ar fi fost mai exigent în locul lui Iohannis, în sensul că i-ar fi cerut lui Ponta şi un certificat medical.

Victor Ponta: Medicii au decis că pot fi externat. Gabriel Oprea îmi preia atribuțiile

Premierul Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Oprea va avea inclusiv atribuţia de a conduce şedinţele de guvern.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Victor Ponta, aflat la spitalul din Istanbul, nu precizează cât anume va mai sta în Turcia, spunând doar că medicii au decis că poate fi externat, dar că trebuie ca, în următoarele șapte zile, să parcurgă zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente şi supraveghere.

Citiți și: Monica Macovei: Dacă Iohannis îl desemnează pe Oprea, cum îi cere Ponta, înseamnă că au o înțelegere ocultă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri