Blaga, despre suspendarea lui Băsescu: „Românii s-au săturat de scandal”

Data publicării:
vasile blaga 1

Vasile Blaga a declarat, în numele Alianței Creștin Liberale (ACL), că nu este interesat de acest demers, care nu este benefic nici românilor și nici lui Călin Popescu Tăriceanu.

Aceasta este poziția Alianței. Este praf în ochii românilor. Domnul prim-ministru ar trebui să fie chemat în Parlament și să răspundă la chestiunile privitoare la proasta guvernare. Astfel de acțiuni, intervenind abrupt în politici, sperie investitorii. Sigur, românilor nu le va ajuta acest demers. Românii s-au săturat de scandal. Sunt copilării inventate pentru a se băga în seamă”, a precizat Vasile Blaga. Cât despre poziția UDMR, președintele PDL a calificat-o ca fiind o acțiune „o acțiune responsabilă”.

Cererea de suspendare a lui Traian Băsescu. Motivele invocate de şeful Senatului

SUSPENDARE TRAIAN BĂSESCU. Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că va începe să strângă semnăturile necesare pentru suspendarea preşedintelui Traian Băsescu. Premierul Victor Ponta a declarat că PSD va decide astăzi dacă susţine sau nu initiaţiativa preşedintelui Senatului.

Preşedintele Traian Băsescu s-a implicat în viaţa politică şi a sprijinit PMP, încălcând astfel art. 82 din Constituţie, se arată în cererea de suspendare, obţinută de Digi24.

Un alt articol constitutţional încălcat este art. 84, conform căruia, preşedintele ţării nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nicio altă funcţie publică sau privată. Un alt motiv invocat în cererea de suspendare este intervenţia directă şi instituţională la preşedinteleales al CE în problema comisarului european.

În cererea de suspendare se mai arată că preşedintele a promovat „raporturi instituţionale în forme necivilizate cu participanţii la viaţa publică”. Documentul va fi publicat şi pe site-ul Senatului. „Calendarul este acesta - 23 septembrie votul Parlamentului în plenul reunit pe baza cererii de suspendare, urmat de referendum în 2 noiembrie, simultan cu primul tur al alegerilor.

În cazul în care Parlamentul va aproba cererea de suspendare şi se va pune problema ocupării poziţiei de preşedinte interimat, întrucât sunt angajat în cursa electorală, nu voi accepta să preiau funcţia de preşedinte interimar pentru a nu se considera că încerc să obţin o poziţie care să mă favorizeze. Cel care va prelua funcţia ar trebui să fie preşedintele Camerei Deputaţilor”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri