Blaga spune că PNL se află în faza discuțiilor interne despre un președinte unic până la alegeri

Data publicării:
vasile blaga - captura sediu pnl-1

Copreşedintele PNL Vasile Blaga consideră că o decizie privind alegerea unui preşedinte unic în PNL, până la alegerile parlamentare, va fi discutată în partid, el precizând că important pentru liberali acum este să pregătească alegerile parlamentare, o propunere de premier şi un mesaj foarte clar în campanie.

”Obligaţia noastră este să pregătim partidul pentru alegerile parlamentare. Vom găsi împreună cea mai bună variantă. Care va fi, nu ştiu, o discutăm în interiorul partidului”, a spus Vasile Blaga, pentru news.ro, despre posibilitatea accelerării procesului de fuziune dintre PNL şi PDL, în perioada următoare, prin impunerea de preşedinţi unici în toate organizațiile.
El a precizat că în acest moment, liberalii trebuie să pregătească pentru alegeri o propunere de prim-ministru, cu care să meargă în alegeri, însă nu se poate pronunța în privința opțiunii sale de șef al Guvernului.
Întrebat dacă este posibil ca până la alegerile din toamnă, PNL să aibă preşedinte unic, la nivel naţional, Blaga a adăugat: ”Eu nu îmi permit să emit astfel de date, pentru că nu sunt obişnuit să lansez în spaţiul public informaţii decât după discuţii în interiorul partidului.

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, recent, că în partid se discută despre o conducere centrală unică, după modelul din filiale, însă o decizie va fi luată numai în urma unei cercetări sociologice.

Inițiativa numirii până la scrutinul din toamnă a unui președinte unic al PNL i-a aparținut lui Ilie Bolojan, secretarul general al PNL. El a spus că o conducere unică trebuie instalată înainte de alegerile parlamentare deoarece actuala formulă, cu doi copreşedinţi, „nu performează”.

Aceste declarații sunt consemnate pe fondul unor tensiuni în creștere în filialele PNL, cărora li s-a cerut, în urma alegerilor locale, să urgenteze procesul de fuziune între vechiul PNL și fostul PDL, programat inițial să se desăvârșească în 2017.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri