Bugetul Primăriei Capitalei a fost votat, luni, cu două luni întârziere. Anul acesta, 4,2 miliarde de lei vor fi împărţiţi între instituțiile Capitalei și nu numai, bani din care trebuie plătite şi creditele luate în anii trecuţi. Consilierii generali au decis să taie fonduri de la investiţii şi să le redirecţioneze către RATB şi RADET și să aloce 10 milioane în plus pentru biserici. 

 

Sumele de bani care sunt acordate RADET și RATB au fost majorate. Astfel, RADET va primi 40 de milioane de lei în plus pe lângă subvenția acordată pentru investiții. De asemenea, RATB va primi 49 de milioane de lei pe lângă cele 504 pe care le primește deja ca subvenție.

Mai mult, consilierii au decis să aloce anul acest 10 milioane în plus pentru 20 de biserici din Capitală, dintre care două milioane vor merge către Catedrala Mântuirii Neamului.

Administrația cimitirelor primește 5,5 milioane de lei în plus. Iar cea a spitalelor primește alte 6 milioane de lei în plus, prin amendament, pe lângă cele 241 de milioane de lei alocate inițial.

ASPA va primi 1,5 milioane de lei.

Consilierii au decis să reducă cu 10 milioane de lei bugetul de rezervă al primarului. De asemenea, au mai fost tăiați trei milioane de lei de la iluminatul public și alte trei milioane de la Bulevardul Aerogării. 

 

Urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

COMENTEAZA!