C. Antonescu: Am propus excluderea lui S. R. Stănescu din PNL

Data publicării:
CRIN ANTONESCU PRESEDINTELE PNL - MEDIAFAX-18

„Această decizie nu mai privește niciun fel de discuții. În momentul în care Oficiul de Spălare a Banilor, Parchetul General, instituții abilitate, ne spun că e vorba despre documente false, în acest moment am convocat biroul politic pentru luni, unde propunem excluderea, a declarat Crin Antonescu în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

„Bineînțeles, Sorin Roșca Stănescu va avea dreptul să-și prezinte cauza. Nu e o chestiune de imagine, ci una de principiu. Nu poți ca senator al României, senator al PNL, să operezi cu falsuri sau pe lucruri pe care nu le-ai verificat”, a mai adăugat acesta.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a avut miercuri o declaraţie politică în care acuza faptul că în conturile de campanie ale Alianţei DA ar fi intrat aproximativ 7 milioane de dolari americani, care nu au fost declaraţi în anul următor în Monitorul Oficial conform prevederilor legale.

Conform lui Roşca Stănescu, în anul 2004, în contul deschis la Bancpost Bucureşti de către Alianţa D.A., în zilele de 4, 12 si 19 noiembrie, prin cinci viramente, a fost transferată suma de 7 milioane de dolari.

El a amintit într-o declaraţia politică, faptul că preşedintele PD era, în 2004, Traian Băsescu "care, în acelaşi an, a candidat la funcţia prezidenţială şi a reuşit, la limită, să-l învingă pe contracandidatul său Adrian Năstase. Preşedintele PNL era Theodor Stolojan, cel care a abandonat cursa pentru "Preşedinţie în favoarea lui Traian Băsescu.

Operaţiunile menţionate în mesajele de transfer interbancar din documentele prezentate de Sorin Roşca Stănescu, prin care acesta acuza finanţarea Alianţei DA cu 7 milioane de dolari, nu sunt reale, respectiv nu au fost efectuate, potrivit PICCJ, care invocă rezultatele verificărilor făcute de ONPCSB.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri