C.P. Tăriceanu, despre procesul lui Victor Ponta: Probabil vom intra într-o criză politică

Data publicării:
ponta tariceanu FB

"Este o acuzație foarte gravă. În cazurile curente nu este atât de grav ca atunci când vorbim de premierul unei ţări. Probabil vom intra într-o criză politică. E nevoie ca actuala coaliție de guvernare să se reunească și să vorbească despre această problemă", a spus Călin Popescu Tăriceanu la un post TV.  

Tăriceanu a mai spus că este posibil ca preşedintele statului, Klaus Iohannis, să profite de acuzaţiile aduse lui Victor Ponta pentru a determina demisia acestuia, nu neapărat prin suspendare.

Preşedintele Senatului a mai spus că, în acest caz, se aşteaptă ca Klaus Iohannis să respecte rezultatul alegerilor şi să propună tot un guvern din partea fostului USL, acum format din PSD, ALDE şi UNPR. 

Procesul lui Victor Ponta, trimis în judecată în dosarul Turceni-Rovinari, începe luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție l-au trimis în judecată pe Victor Ponta, acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, spălarea banilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri