Camera Deputaţilor contrazice Senatul: Guvernul poate emite ordonanţe simple în vacanţa parlamentară

Data publicării:
PARLAMENT agerpres 7827797-2

 

FOTO Agerpres

Proiectul a fost adoptat în plen, în forma primită de la Comisia juridică, unde a fost adoptat un raport favorabil cu 64 de amendamente admise.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, miercuri, raport favorabil proiectului, dar a făcut mai multe modificări şi a scos din text capitolele privind Justiţia, Cultura şi administrarea patrimoniului protocolului de stat, scrie News.ro.

Potrivit proiectului adoptat de Comisia juridică, Guvernul va putea emite ordonanţe privind rectificarea bugetară pe anul 2016, privind completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020.

De asemenea, Executivul va putea emite ordonanţe pentru unele măsuri de reorganizare a CNADNR, înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, precum şi unele măsuri în domeniul transporturilor.

În domeniul Sănătăţii, Guvernul va putea emite ordonanţă doar pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane.

Proiectul urmează să fie supus votului în plenul Camerei Deputaţilor, acesta fiind for decizional în acest caz.

Plenul Senatului a respins, marţi, proiectul de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară.

Citiţi şi:

Premieră parlamentară. Senatul nu este de acord ca Guvernul să adopte ordonanţe în perioada vacanţei

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri