Candidaturi la șefia PSD. Liviu Dragnea, singurul care respectă condiţiile

Data publicării:
dragnea facebook-1

Dosarele au fost depuse la Comisia Electorală a PSD, care va analiza cine îndeplineşte criteriile necesare pentru a candida la cea mai importantă funcţie din partid.

În Comitetul Executiv vom prezenta acest raport, urmând ca în acest Comitet Executiv să se valideze candidatura pentru alegerile interne din 11 octombrie”, a spus Florin Iordache,

președintele Comisiei Electorale a PSD.

Liviu Dragnea nu are emoţii în privinţa dosarului de candidat, ci doar când se gândeşte că urmează să fie votat de toţi membrii partidului.

„Când 500.000 de membri de partid sunt aşteptaţi să vină la urne să-şi exprime un punct de vedere şi o părere şi eventual încrederea într-un om, mie îmi creează emoţie”, a spus el.

Senatorii Daniel Savu şi Şerban Nicolae au nevoie de derogări ca să poată candida. Niciunul dintre ei nu are cinci organizaţii locale care să-l sprijine, condiţie impusă printr-o hotărâre recentă a Comitetului Executiv al PSD.

Orice membru de partid cu o anumită vechime, cu o anumită notorietate, cu o anumită personalitate şi autoritate obţinută individual şi-o poate materializa prin candidatura la orice funcţie în interiorul partidului”, a spus Șerban Nicolae, senator PSD.

Eu mai spun încă o dată, eu nu sunt partidul. Comitetul Naţional va decide dacă se păstrează condiţiile iniţiale din regulament sau îl schimbă”, a spus Liviu Dragnea.

Noul preşedinte al PSD va fi ales pe 11 octombrie, într-un scrutin universal, la care sunt aşteptaţi toţi membrii de partid, pentru ca pe 18 octombrie să se desfăşoare congresul în care se vor ocupa celelalte funcţii de conducere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri