Cei 22 de deputaţi jurişti care au modificat Codul Penal nu au fost 22. Unii nici nu au ştiut de şedinţă

Data publicării:
bogdan ciuca mediafax comisia juridica

Întrebarea este cine au fost cei 22 care, potrivit raportului, au operat aceste modificări li le-au propus apoi plenului. 

Comisia Juridică ce a schimbat Codul Penal are 27 de membri. Nu toţi au participat la şedinţa care a aprobat documentul. Doar 22 au fost, oficial, la lucru.

Nici aceştia nu ies însă la număr. Zece parlamentari au confirmat pentru Digi24 că nu au participat la acea şedinţă.  

„A început şedinţa pe undeva pe la ora 16.00 până la ora 18.00, după care ni s-a spus că s-au terminat lucrările pe Comisie. A doua zi am aflat că au fost rechemaţi la comisie pe undeva în jur de ora 20.00. Colegii mei s-au prezentat, au stat foarte puţin şi nici dumnealor nu au votat. (...) Cred că pur şi simplu au făcut tot posibilul să treacă aceste proiecte legislative fără dezbateri”, spune Niculina Mocioiu, membru al Comisiei Juridice.

(Declaraţiile făcute de Eugen Nicolicea, la Digi24)

„Ulterior, în altă încăpere, am discutat şi despre aceste proiecte (despre super-imunitate). Poate nu a fost cea mai bună soluţie, s-a intepretat că a fost secretomanie. Într-adevăr, a fost ceas de seară pentru că la 17.30 se întunecă, era întuneric. Am conştinţa împăcată. Nu m-am ascuns după degete că nu am ştiut, pentru că ştiu ce înseamnă aceste modificări”, afirmă Sorin Stragea, membru al Comisiei Juridice.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri