Ce fac aleşii noştri în Parlamentul European

Data publicării:
parlamentul european
Parlamentul European Foto: Facebook

Europarlamentarul Adina Vălean are o prezenţă de 62% in Parlamentul European, dar a luat cuvântul în plenul legislativului de 73 de ori. Mult mai tăcut a fost europarlamentarul socialist Dan Nica, cel care a părăsit Parlamentul României pentru a merge la Bruxelles.

Acolo, el a luat cuvântul de doar 20 de ori şi are o prezenţă de 63%.

De departe, cel mai tăcut europarlamentar român este Mircea Diaconu. Actorul devenit om politic a vorbit de numai două ori în plenul Parlamentului european. El a întocmit însă două rapoarte despre patrimoniul cultural şi despre cinematografia de pe bătrânul continent. Topul aleşilor români care nu sunt tocmai activi este completat de Cristian Buşoi, cel care acum vizează fotoliul de primar general al Capitalei. El are o prezenţă de 70% şi a vorbit în plen de 60 de ori.

Analizând activitatea europarlamentarilor români constatăm că în topul celor mai activi eurodeputaţi este Cristian Preda.

El a fost aproape la toate şedinţele de vot şi a luat cuvântul de 88 de ori. Din funcţia pe care o deţine a făcut 117 propuneri de rezoluţie şi a lucrat la mai multe rapoarte. Şi mai vocal este europarlamentarul Csaba Sogor - aflat în grupul popularilor din partea UDMR. El a vorbit de la microfoanele din Legislativul European de 107 ori.

Tot printr-o prezenţă bună şi zeci de luări de cuvânt s-au remarcat şi Traian Ungureanu şi Theodor Stolojan. Cei doi sunt şi ei în clasamentul europarlamentarilor activi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri