Cele zece porunci ale Monicăi Macovei pentru clasa politică

Data publicării:
monica macovei - fb

 

Ea a precizat că cele 10 "porunci" sunt: să nu ai alt stăpân decât cetăţeanul, să nu trădezi interesul naţional, să nu ataci instituţiile statului, statul de drept şi justiţia, să nu furi şi să nu risipeşti banul public, să nu minţi, plagiezi, calomniezi, să înmulţeşti banii şi creaţia, libertatea economică, să-ţi educi copii, să-ţi respecţi părinţii şi să-ţi respecţi semenii, să cultivi pământul, să-ţi respecţi identitatea, valorile şi trecutul.

"Voi fi un preşedinte arbitru, nu un jucător. Când se va încălca legea voi ridica cartonaşul roşu pentru a arăta că s-a încălcat legea", a mai spus Macovei, adăugând că va fi angajatul românilor şi nu "un tartor peste toate".

Ea a arătat că este pentru un Parlament cu 300 de aleşi şi o singură Cameră, pentru eliminarea imunităţii aleşilor, ca toată lumea să voteze electronic şi prin corespondenţă şi pentru utilitatea formării unui partid cu trei membri.

Macovei a mai spus că este pentru confiscarea extinsă a averilor şi pentru verificarea tuturor privatizărilor din ultimii 25 de ani şi acolo unde s-a încălcat legea şi se poate să se recupereze banii.

"Vreau un limbaj civilizat în politică, să ne rupem de limba de lemn din comunism, de limbajul golănesc, vreau un limbaj serios, decent, dar şi plin de respect faţă de ceilalţi", a adăugat Macovei.

Ea a mai spus că oamenii politici care deţin trusturi de presă trebuie să şi le asume public, nu să le declare independente, iar radioul şi televiziunea publică să fie scoase de sub control politic.

Potrivit lui Macovei, o firmă trebuie să se înfiinţeze într-o singură zi pe internet, să aibă un ghişeu unic şi totul să se rezolve "cu un click şi cu un zâmbet".

Ea a mai spus că turismul este privat şi nu vede de ce ar exista un minister al turismului, adăugând că va milita şi pentru acordarea a 6% din PIB pentru educaţie şi respectiv sănătate şi 1% pentru cercetare.

"Sunt creştină, credincioasă, dar respect libertatea de opinie a tuturor. (...) Voi susţine diversitatea oamenilor, diversitatea de opinie, de credinţă", a afirmat Macovei, adăugând că adevăratul creştin este bun şi tolerant şi nu este fundamentalist şi discriminatoriu.

Ea a mai arătat că doreşte înfiinţarea, la Bucureşti, a unui muzeu al totalitarismului şi demararea unui program de refacere a industriei de apărare.

Monica Macovei a menţionat că se opune ferm intrării la facultate fără bacalaureat şi a spus că România nu-şi poate permite 80 de universităţi de stat, câte sunt în prezent.

Potrivit lui Macovei, singurele categorii de persoane care trebuie asistate social sunt bătrânii, bolnavii, copiii şi persoanele cu handicap şi a adăugat despre pensii că "banul omului este dreptul omului".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri