Cine este Marin Anton, inițiatorul legii ca supermarketurile să fie închise în weekend

Data publicării:
marin anton - captura digi

Un hipermarket din Bucureşti poate avea şi 30.000 de vizitatori pe zi, potrivit informaţiilor firmei de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis. În provincie, traficul este mai redus, de 10.000 de persoane pe zi.

Mall-urile au toate un supermarket sau un hipermarket în interior. Magazinul este considerat o ancoră, un punct de atracţie de vizitatori. Cam 80-90 la sută dintre clienţii care ajung într-un centru comercial fac cumpărături şi din hipermarket. Asta înseamnă încasări mai mari atât pentru comerciant, dar şi pentru proprietarul mall-ului, care face bani din închirierea spaţiilor comerciale. Cel mai mare mall din Bucureşti atrage un trafic mediu de 75.000 de persoane în timpul weekendului. În restul zilelor, numărul de vizitatori este cu 20.000 mai redus.

Marin Anton este vicepreşedintele Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. El spune că, prin această iniţiativă, vrea să pună producătorii pe picior de egalitate cu supermarketurile.

Marin Anton a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor și Ministerul Mediului și Pădurilor şi are o avere estimată de revista Forbes la 10 milioane de euro. El deţine 200 de hectare de teren agricol. Marin Anton are în proprietate şapte imobile şi spune că a dat un împrumut de peste jumătate de milion de euro.

Cu ani în urmă a fost administrator la RAFO Onești, între octombrie 2003 și noiembrie 2006.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri