Cine este Sevil Shhaideh, noul ministru al Dezvoltării

Data publicării:
sevil shhaideh - fb minister

Noul ministru a lucrat vreme de aproape două decenii la Consiliul Judeţean Constanţa. După 2004, s-a apropiat atât de Nicuşor Constantinescu, cât şi de Liviu Dragnea. În 2012, a fost numită secretar de stat şi, acum, iată, se pregăteşte să devină ministru al Dezvoltării.

Sevil Shhaideh s-a angajat la Consiliul Judeţean Constanţa în 1993. A fost, până în 2007, directorul departamentului de Sisteme Informatice din cadrul instituţiei. Apoi, între 2007-2012, a ocupat funcţia de şef al Direcţiei Generale de Proiecte. În aceeaşi perioadă, a fost şi coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Din această calitate a început colaborarea cu Liviu Dragnea. Din 2012, după căderea guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, Sevil Shhaideh s-a mutat la Ministerul Dezvoltării.

Cristinel Dragomir, preşedintele interimar al Consiliului Judeţean Constanţa:Personal, sunt convins că valoarea ei profesională a recomandat-o pentru această funcţie de secretar de stat şi, iată, şi pentru cea de ministru.

Sevil Shhaideh s-a căsătorit cu un cetăţean sirian. Martori au fost Nicuşor Constantinescu şi Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, fost ministrul al Dezvoltării:Cred că va fi un ministru foarte bun. Nu vine mâine sau astăzi pentru prima dată în minister. În religia musulmană nu există termenul de naş, sunt martori. O cunosc pe doamna Sevil de 15 ani, nu numai eu, toţi cei care am lucrat în administraţia locală. Am fost mai mulţi şi am fost numiţi martori.

Mihai Petre, fost consilier judeţean:Intrarea sa în minister s-a datorat profesionalismului său. Însă ca ministru, este evident că, dacă doamna Sevil nu era fina domnului Dragnea, astăzi nu ar fi fost propusă.

Puţin peste 55.000 de lei a câştigat, în 2014, Sevil Shhaideh ca secretar de stat în subordinea lui Liviu Dragnea. La această sumă, se adaugă alţi 60.000 de lei pe care i-a primit ca membru al unei structuri a Exim Bank. De asemenea, împreună cu soţul ei, Sevil Shhaideh deţine o firmă ce are ca activitate principală comerţul de produse alimentare, tutun şi băuturile alcoolice în diferite magazine. Sevil Shhaideh mai deţine un apartament în municipiul Constanţa, achiziţionat încă din 1994.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri