Clotilde Armand explică de ce a cerut renumărarea voturilor: Din respect pentru alegători 

Data publicării:
clotilde armand-1

 

Clotilde Armand a precizat că nu acuză pe nimeni de fraudă electorală și că demersul USB este unul normal și democratic.

„Din toate sesizările pe care le-am trimis, sunt nişte cifre cel puţin ciudate. Dacă ne uităm la secţiile de vot unde am avut observatori se poate observa un anumit tipar între numărul de voturi numele, numărul de voturi pentru consilieri locali, pentru Nicuşor Dan şi pentru mine.Dacă ne uităm acum la secţiile unde nu am avut reprezentant acest tipar nu mai funcţionează.

Adică mult mai multe voturi nule, sunt secţii unde sunt mai multe voturi pentru consiliul local în care sunt eu în frunte decât pentru mine, ceea ce este ciudat. Trebuie să vedeţi, eu insist că ceea ce facem este un lucru normal, democratic care se practică în orice ţară. Nu vreau să spun că în România se practică anumite fraude. Eu sunt extrem de conştientă că eu acum reprezint România, că ceea ce sunt şi fac e observat şi interesul României pentru mine e mult mai sus decât orice alt interes”, a spus Clotilde Armand. 

Dacă BEC va stabili că într-adevăr nu s-au numărat bine voturile, Clotilde Armand a precizat că va merge mai departe.

„Trebuie să echilibrăm pentru că este important să câştig primăria Sectorului 1 şi atunci o să vedem dacă o să mergem până la capăt. Se poate că se pune problema şi de a reface alegerile şi interesul României, e extrem de important ca România să aibă o imagine bună. România este o ţară democratică, unde anumite lucruri nu se practică. Eu am foarte mare încredere în biroul BEC, am încredere că România a depăşit practici de fraudă, nu vreau să spun că alegerile au fost fraudate. E normal să facem aceste verificări, dacă dau dovada că ceva nu a fost în regulă, o să mergem mai departe. Pentru că suntem într-o ţară democratică dar în niciun caz nu vreau ca imaginea României să fie afectată”, a spus candidata USB la alegerile locale.

Clotilde Armand a precizat că a cerut renumărarea voturilor din 18 secții din cele 36 în care nu au avut reprezentant și a subliniat că acolo unde USB a avut reprezentanți ea a ieșit câștigătoare.

„Nu am cerut pentru toate secţiile, ar fi durat prea mult. Am cerut pentru 18 secţii din 36 dinc are nu am avut reprezenanţi. În secţiile unde am avut reprezentanţi, am fost câştigătoare, în celelalte, nu. Acest lucru se poate explica. O să verificăm dacă aceste corelaţii, pe care le-am observat, care nu sunt în regulă, trebuie investigate mai deoparte sau nu. Sunt oameni care sunt din partid, dar sunt şi oameni voluntari, pe care nu i-am cunoscut. Aveam nevoie de 1000 de oameni, am avut o mare parte oameni pe care îi ştiam şi aveam mare încredere în ei, iar cei care au venit avem încredere că au venit şi au vrut binele nostru. Sunt convinsă că dacă s-ar putea face alegerile acum ar veni mai mulţi voluntari”, a subliniat Clotilde Armand.  

Duminică seara, datele unui sondaj realizat la ieşirea de la urne arătau că în sectorul 1 cele mai multe voturi le-a primit Clotilde Armand (USB) - 31,4%, urmată de Daniel Tudorache (Alianţa PSD+UNPR) - 30,5%. Potrivit rezultatelor parţiale furnizate de Biroul Electoral Central, Clotilde Armand are 28,73% din sufragii, iar Daniel Tudorache 31,14%.

Citiți și:
Clotilde Armand: Am făcut tot ce am putut
Cine este Clotilde, franţuzoaica de la Sectorul 1 în faţa căreia au tremurat PSD şi PNL
Scor foarte strâns la Sectorul 1. Clotilde Armand, candidata USB: Dacă am câștigat voi fi onorată și voi începe să muncesc 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri