Contra lui T. Băsescu. V. Ponta, în Parlament: Mergem cu acest program de guvernare până în 2016 

Data publicării:
PONTA PARLAMENT-Mediafax Foto-Octav Ganea

 

Premierul a subliniat în Parlament că noul Executiv continuă programul de guvernare aprobat în 2012.

„Mergem cu acest program de guvernare până în 2016”, a spus Victor Ponta.

El a arătat că, în baza unei decizii a Curţii Constituţionale, hotărârile Parlamentului, inclusiv de validare a noului Guvern, sunt obligatorii pentru preşedinte, iar un refuz al acestuia presupune încălcarea gravă a Constituţiei.

Premierul a cerut votul Parlamentului pentru susţinerea „unor oameni cu pregătire academică excepţională”.

„Cer să daţi un credit de încredere unor oameni tineri şi competenţi care vor să servescă interesele ţării pe care cu toţii ar trebui să o servim în acelaşi fel”, a spus Victor Ponta.

El a transmis „un mesaj” către toate forţele politice reprezentate în Parlament ca, în 2014 – un an cu alegeri pentru Parlamentul European şi pentru noul preşedinte – ca România să meargă în direcţia bună, cu un guvern stabil”.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut un nou program de guvernare şi a făcut referire la scrisoarea pe care i-a transmis-o astăzi, premierului, în acest sens. "Dacă nu se trece prin asumare programul, voi fi obligat să aştept până când CC se va pronunţa pe un eventual atac", a spus Traian Băsescu.

Grupurile parlamentare ale PDL au decis să atace la CC hotărârea Parlamentului pentru noul Guvern, dacă nu va exista asumarea răspunderii pentru noul program de guvernare, a declarat, marţi, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri