Cristian Preda explică de ce nu a susținut candidatura Elenei Udrea la președinție

Data publicării:
elena udrea cristi preda

 

Am fost împotriva candidaturii (Elenei Udrea)”, pentru că „unanimitatea mi se pare periculoasă în partid și mă îngrijorează, cum m-a îngrijorat și alegerea mea în Congresul PMP cu 97%, mi s-a părut cu un scor stalinist, e periculos. Mă îngrijorează în general unanimitățile, indiferent de partide”, a declarat Cristian Preda în emisiunea „Jurnalul de Seară” de la Digi24.

În al doilea rând, mie mi se pare că într-o societate democratică e bine să existe, chiar și ca excepții, oameni care pun libertatea mai presus decât orice, mai presus de fidelitatea sau de servitutea de partid. Eu așa văd lucrurile și-mi asum această condiție”, a adăugat europarlamentarul PMP.

Preşedintele PMP Elena Udrea a declarat, joi, referitor la atacurile europarlamentarului PMP Cristian Preda la adresa sa, că acesta „loveşte" în echipa care l-a trimis la Bruxelles, în condiţiile în care nimeni „nu i-a mai oferit a doua şansă". 

Cristian Preda a explicat și această atitudine. „Dacă o persoană te susține, cum m-a susținut pe mine Udrea pentru europarlamentare, nu e o relație de reciprocitate absolută, adică dacă dna. Udrea e acum candidat la prezidențiale (...), nu înseamnă că trebuie să o susțin. Mi s-ar părea absurd să merg împotriva convingerii mele. Dacă eu cred că o anumită persoană nu e bună pentru o anumită funcție, chiar dacă ea m-a susținut pentru altă funcție, ar fi absurd să merg pe acest drum, care mi se pare greșit”, a spus Cristian Preda, reamintind că la fel a procedat și în cazul candidaturii lui Silviu Prigoană la Primăria Capitalei, atunci când era în PDL.

Întrebat ce crede că a determinat-o pe Elena Udrea să candideze, Cristian Preda a spus că nu vrea să polemizeze nici cu prezidențiabila PMP, nici cu alți candidați. „N-am să polemizez cu Iohannis, cu Diaconescu”, a menționat europarlamentarul, subliniind, în schimb, că toți candidații de dreapta trebuie să-și unească vocile împotriva lui candidatului de stânga, Victor Ponta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri