Cristian Tudor Popescu: Traian Băsescu transformă Palatul Cotroceni într-o speluncă de porc

Data publicării:
ctp

„E practic imposibil să mai faci o analiză politică, politologică, pe ce fac aceste două persoane, dl. Băsescu și dl. Ponta, președintele și premierul acestei țări, pentru că te umpli de ridicol. Este ca și cum te-ai apuca să măsuri densitatea mocirlei, că tot a vorbit despre asta dl. Băsescu, sau mai exact, densitatea c..., pentru că acesta este singurul cuvânt, îmi pare rău că trebuie să-l folosesc, e singurul cuvânt care poate fi folosit”,  a spus Cristian Tudor Popescu. „Sportul pe care îl practică aceste două personaje se poate numi aruncarea cu c....cu mâna liberă. Știți cum se face? Fiecare competitor are un butoi cu substanța asta pe care v-am spus-o lângă el, introduce mâna cât mai adânc, o umple cu respectiva substanță și o ridică, ca să o arunce. Și până să arunce, curge pe el, pentru că e o substanță semisolidă și nu ajunge prea mult pe adversar, pentru că ea în aer se dezagregă, pentru că este semisolidă. Și ăsta este rezultatul: în primul rând, cei doi se mânjesc singuri în această bătălie la care suntem siliți, noi, să asistăm”, și-a continuat jurnalistul discursul pamfletar.

„Aceste persoane distrug niște clădiri pe care nu le-au construit, de pildă Palatul Cotroceni nu putea fi construit de un personaj precum Traian Băsescu, ceea ce nu îl impiedică pe domnul Băsescu (...) să îl transforme într-o speluncă de porc. Că așa îi place lui. (...) Dincolo, domnul Victor Ponta discreditează, își bate joc de Palatul Victoria, simbolul puterii guvernamentale, ducându-se la Ministerul Apărării Naționale. Prin  asta, vrea să resusciteze un tipar de dinainte de '89: Steaua-Dinamo (...) Se dovedește profund iresponsabil, pentru că dă un gest de militarizare a țării, antagonizează niște instituții ale statului, armata și serviciile secrete și face asta în condițiile în care la câțiva pași de noi, o țară riscă să se descompună”, a atras atenția jurnalistul.

„Acești doi oameni ne consideră pe noi niște pitecantropi”, a explicat Cristian Tudor Popescu atitudinea celor doi politicieni.

„Este teribilă fraza lui Traian Băsescu, care spune: dacă vrea mocirlă, ne băgăm în mocirlă. (...) Ei nu știu să răspundă rațional, argumentat, politicos, distant și rece, în favoarea civilizației. Cred că vor fi luați de fraieri. Teamă îmi e că au dreptate”, mai spune Cristian Tudor Popescu.

El trage un semnal de alarmă - tinerii intelectuali, de 17-18 ani, aflați la vârsta opțiunilor nu vor opta pentru o carieră politică dacă asistă la asemenea spectacol. În politică vor intra doar tinerii a căror calitate este asemănătoare cu cea a lui Băsescu și Ponta, crede jurnalistul. Pe termen lung, efectul este de degradare. E lucrul cel mai grav pe care îl pot face. Cel mai rău lucru este modelul uman pe care îl prezintă, a conchis jurnalistul.

Urmăriți-i integral comentariul pentru Digi24 în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri