Cum comentează liderii lojelor masonice declarațiile lui T. Băsescu

Data publicării:
13032013 20m 20loje 20masonice-54689

Preşedintele Traian Băsescu a găsit explicaţia pentru plecările de la PDL la PNL. Invitat marție seară, la Digi24, şeful statului a fost întrebat de către jurnalistul Cosmin Prelipceanu dacă, așa cum se vehiculează, Mihai Stănișoară îi poate oferi lui Crin Antonescu acces în serviciile de informații, iar președintele Traian Băsescu a declarat: „Pot să vă dau în scris că nu. Exclus”.

Poate o susținere a masoneriei. Frunzăverde, Stănișoară, pe linia asta s-ar putea”, a completat șeful statului.

În replică, marile loji masonice din România susţin că nu se amestecă în viaţa partidelor, deşi mulţi politicieni sunt masoni.

„Avem în rândurile noastre membri din absolut toate partidele”

Implicarea politicienilor în masonerie este recunoscută de liderii masonilor, care însă precizează că între cele două nu sunt şi influenţe.

Marea Lojă Națională din România nu a facut, nu face și nu va face niciodată politică, nu se va implica niciodată în politică sau să sprijine vreun partid sau anumită persoană. Avem în rândurile noastre membri din absolut toate partidele politice, dar fiecare face în viața publică ceea ce dorește”, a declarat Radu Bălănescu, mare maestru al Marii Loje Naţionale din România, la Digi24.

„În principiu şi absolut obligatoriu, masoneria, ca instituție, nu face politică și nu se amestecă în politică, nu practică politica”, a declarat Mircea Deacă, Marele Orient al României.

Oricum, discreţia stă la baza eventualelor legături dintre politică şi masonerie.

„Dacă aș cunoaște vreun politician care face parte din masonerie, nu mi-e permis să dezvalui așa ceva”, a declarat și Bogdan Gamaleţ, mare maestru al Marii Loji Simbolice Române.

Cred ca era o ironie la adresa lor și eu aș lua-o ca atare. Nu cred că a fost informat și nu știe că asta e structura masoneriei”, este de părere Mircea Deacă, Marele Orient al României.

„Nu știu pe ce se bazează președintele. Probabil că are ceva informații privind apartenența la o lojă a celor doi, poate în aceeași lojă”, crede Bogdan Gamaleţ, mare maestru al Marii Loji Simbolice Române

Şi Crin Antonescu i-a replicat preşedintelui. „Eu nu sunt mason. Ştiu puţine despre masonerie, din istorie. Presupun că Băsescu ştie mai multe...”, a declarat miercuri Crin Antonescu.

Mihai Stănişoară nu a fost de găsit pentru comentarii, iar Sorin Frunzăverde a spus că activitatea sa politică nu are legătură cu masoneria.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri