PSD, avertisment pentru UNPR: „Nu putem sta la guvernare în orice condiţii”

Data publicării:
dragnea si comunismul

Coordonatorul politic al PSD le-a transmis celor din UNPR primul avertisment serios, după ce partidul lui Gabriel Oprea a avut o poziţie diametral opusă faţă de cea a social-democraţilor în privinţa nominalizării lui Mihai Răzvan Ungureanu la şefia SIE.

„Vrem să rămânem la guvernare, dar ca orice partid normal la cap, nu putem sta la guvernare în orice condiţii şi mă refeream la dorinţa noastră firească de a nu fi captivi în propria guvernare. Când eşti principalul partid şi ai prim-ministru, sigur, discutăm în coaliţie, dar nu poţi să fii executantul unor teme politice”, a spus Liviu Dragnea.

În același timp, Liviu Dragnea îl cheamă pe Victor Ponta în ţară. Şi nu este singurul lider social-democrat care crede că partidul e destabilizat.

„Eu i-am spus şi personal, şi public, să încerce să găsească modalităţi să se întoarcă în ţară, să facă recuperarea aici. E o perioadă în care această lipsă tulbură partidul şi coaliţia”, a spus Liviu Dragnea.

„Este nevoie, pentru că există o anumită nelinişte în structurile de bază ale partidului legată de guvernare şi de situaţia partidului. Cu cât va reveni mai repede, cu atâta sunt convins că lucrurile se vor aşeza”, a spus Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa.

PSD nu trece printr-o situaţie foarte fericită acum. Normal că oamenii au nevoie de Victor Ponta şi au nevoie în primul rând să ştie în perioada următoare ce se va întâmpla şi cu guvernarea, dar şi cu partidul. În acest moment este necesar să vină Victor Ponta acasă, dar Victor Ponta nu trebuie să vină acasă cu riscul de a-şi distruge sănătatea”, a spus Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor.

Este necesar să fie în țară pentru a fi el cel care să spună strategia partidului, dar trebuie să ținem cont de oboseala acumulată în ultimii ani”, a spus Maria Precup, primar al municipiului Reghin.

„Știți, când un șef pleacă undeva, subalternii cam fac, fiecare, ce vrea”, spune și Cornel Lungan, viceprimar al municipiului Lupeni.

Cel mai clar mesaj a venit de la liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan.

„Victor Ponta trebuie să se întoarcă de urgență în țară! Datoria lui e să se întoarcă urgent și să spună clar ce are de gând să facă. Dacă Victor Ponta nu înțelege, nu e bine. (...) Trebuie să se întoarcă la post imediat deoarece lucrurile nu merg bine pentru partid şi guvernare”, a spus el, citat de Mediafax.

Pe 21 iunie, Victor Ponta a anunţat iniţial că are nevoie de 28 de zile de recuperare, perioadă în care l-a propus pe Gabriel Oprea ca premier interimar. Odată cu tensiunile din coaliţie, prim-ministrul a scris pe Facebook că face tot posibilul să revină mai curând în ţară. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri