Dan Mihalache a primit aviz pentru postul de ambasador în Marea Britanie

Data publicării:
mihalache iohannis fb-1

 

Dan Mihalache / FOTO: Facebook

Decizia a fost luată cu 22 de voturi pentru și trei împotrivă, informează Agerpres.

Întrebat ce părere are despre acest vot, Dan Mihalache a afirmat că reflectă structura Parlamentului.

„E o mare provocare, e un post dificil, care va fi foarte complicat în perioada următoare din perspectiva evoluțiilor care au loc în Marea Britanie. Nu e o retragere în vacanță, ci dimpotrivă. (...) Eu rămân atașat proiectului președintelui Klaus Iohannis. Pentru mine este o nouă provocare”, a precizat Dan Mihalache, care a menționat că decizia de a pleca de la Cotroceni a luat-o împreună cu șeful statului.

Referindu-se la „elementele de mandat” pe care le va avea ca ambasador în Marea Britanie, Dan Mihalache a menționat aprofundarea Parteneriatului strategic dintre cele două țări și care, după cum a precizat el, „funcționează excelent pe dimensiunea politică, pe armonizarea unor poziții, pe dimensiunea strategică, militară și pe componenta serviciilor de informații”.

El a amintit că Bucureștiul și Londra au abordări comune în ceea ce privește Vecinătatea Estică și a pledat pentru "upgradarea" zonei de parteneriat strategic mai ales pe dimensiunea economică.

„2015 a fost, din punct de vedere al relațiilor bilaterale, un an bun, în care schimburile comerciale au crescut, dar e un spațiu de extindere pe care un mandat de ambasador în Marea Britanie trebuie să îl fructifice”, a subliniat Dan Mihalache.

O altă prioritate despre care a vorbit Dan Mihalache ține de comunitatea românească din Marea Britanie. El a subliniat, în context, importanța operaționalizării Consulatului României de la Manchester, arătând că acesta va mai ridica din presiunea asupra serviciilor consulare de la Ambasada din Londra.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri