Daniel Constantin: Orice ministru al Agriculturii ar fi bucuros dacă președintele s-ar orienta către agricultură

Data publicării:
Daniel Constantin-Mfax-2

„Sigur, eu cred că s-a îndreptat către agricultură nu numai din motive de eficiență economică, cred că e și puțină demagogie aici, mai ales că zona de agricultură, în momentul în care a început să se dezvolte, de câțiva ani de zile, atrage și din punct de vedere electoral. Dar pentru mine, ca ministru al Agriculturii, e o recunoaștere a faptului că în agricultură există viitor și există un potențial de dezvoltare de afacerilor și de creare a locurilor de muncă”, a spus Daniel Constantin în emisiunea „Imparțial” de la Digi24.

Ministrul a vorbit și despre comisia parlamentară de anchetă pe tema achiziționării terenului de la Călărași de către familia Băsescu. El a subliniat că niciodată nu a vorbit de legalitate sau ilegalitate cu privire la Ioana Băsescu sau la președinte ca persoane fizice.

Ministrul Agriculturii a recunoscut că președintele a făcut o afacere bună și a explicat că prețul terenului s-ar putea să fi fost mai mare pentru că este vorba de o suprafață întinsă, dar compactă, ceea ce e mai greu de găsit.

Totuși, Daniel Constantin a evidențiat două aspecte care ridică dubii și care țin de „meseria” sa. Primul ar fi legat de plata subvențiilor către persoana care a avut în exploatare terenul înainte de a-l înstrăina. Acea persoană ar fi trebuit să facă dovada că îl exploatează până în decembrie, altfel trebuie să returneze banii. Al doilea aspect ține de verificarea procedurii prin care s-a asigurat dreptul de preempțiune.

Urmăriți explicațiile ministrului Daniel Constantin în materialul video de mai sus.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri