Darius Vâlcov, de la primar PDL la ministru PSD. Promovat de Traian Băsescu, devenit ministru în cabinetul Ponta

Data publicării:
valcov

Darius Vâlcov a făcut parte din garda de tineri promovaţi de fostul preşedinte al României Traian Băsescu, în 2004, când Partidul Democrat a învins în alegeri PSD-ul lui Adrian Năstase.

A ajuns primar al municipiului Slatina la doar 27 de ani. Darius Vâlcov a beneficiat de sprijinul lui Traian Băsescu pentru a obţine şi al doilea mandat de primar al municipiului Slatina, în 2008. El i-a întors sprijinul fostului şef al statului în 2009, când îşi îndemna concetăţenii să voteze Traian Băsescu.

În 2012, PDL începe să piardă puterea, iar Darius Vâlcov trece la PSD şi pierde mandatul de primar printr-un ordin al prefectului. Şase luni mai târziu a fost ales senator de Olt.

Din august 2014 până în decembrie 2014 a fost ministru delegat pentru buget, după ce şeful statului de atunci, Traian Băsescu, a respins propunerea iniţială a premierului Victor Ponta, Claudiu Manda. Fostul preşedinte a fost reticent la propunerea lui Victor Ponta ca Darius Vâlcov să fie ministru delegat pentru Buget, însă nu putea refuza încă o nominalizare.

E o propunere pe care Victor Ponta si-o asumă”, a spus Traian Băsescu. În decembrie 2014 Darius Vâlcov a ajuns ministru al Finanțelor Publice. În timpul dezbaterilor pe marginea bugetului de stat pentru acest an, Darius Vâlcov a fost atacat în repetate rânduri de parlamentarii opoziţiei. De fiecare dată, Darius Vâlcov a avut replică.

„Eu, cu experienţa mea de primar nouă ani de zile, de senator doi ani, doctor în economie din 2007, nu mă pot compara cu experienţa unui economist la Întreprinderea de Scule Râşnov”, a spus Darius Vâlcov, ministru demisionar al Finanţelor Publice.

De când este senator PSD, a semnat peste 60 de iniţiative legislative. Darius Vâlcov a condus Comisia pentru proiectul Roşia Montană, care a respins proiectul elaborat de Guvern, prin care se legifera începerea exploatării aurifere.

Conform declarației de avere, Darius Vâlcov nu are nici o proprietate imobiliară, dar deţine un autoturism Jeep Wrangler, precum si bijuterii si obiecte de artă evaluate la 62.000 de lei. Darius Vâlcov este căsătorit cu fostul deputat Lavinia Şandru, cei doi având o fetiţă în vârstă de 9 ani.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri