Victor Ponta: Darius Vâlcov și-a dat demisia din funcția de ministru

Data publicării:
darius valcov gov ro-3

 

Am discutat astăzi la prânz cu domnul Vâlcov care mi-a înaintat demisia domniei sale. Am vorbit după aceea, după-amiază, seara, şi cu preşedintele şi aștept de la domnul Vâlcov – care chiar a avut un rol foarte important, foarte pozitiv – ca în zilele următoare, totuşi, să termine proiectul de Cod Fiscal. O să mă gândesc la cel care va fi numit şi voi înainta propunerea preşedintelui”, a declarat premierul Victor Ponta la o televiziune.

Reamintim că, în urmă cu puțin timp, președintele Klaus Iohannis a cerut revocarea din funcție a ministrului Darius Vâlcov. 

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a cerut revocarea lui Darius Vâlcov din funcţia de ministrul al Finanţelor, potrivit unui comunicat de presă publicat duminică pe site-ul Preşedinţiei. 

Preşedintele a publicat şi pe Facebook un mesaj în care acuză sfidarea justiţiei din România de către unii politicieni, nominalizând cazurile Borbely şi Vâlcov. Klaus Iohannis spune că demnitarii care au probleme cu justiţia compromit clasa politică în general și credibilitatea instituțiilor statului în ochii cetățenilor. 

Și fostul președinte Traian Băsescu a postat un mesaj pe contul său de Facebook, sâmbătă noapte, adresat atât președintelui României Klaus Iohannis, cât și premierului Victor Ponta cerând remanierea ministrului de Finanțe, Darius Vâlcov, precizând că acest lucru nu înseamnă că îl consideră vinovat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri