Cristian Diaconescu: Consilierul prezidențial e un salahor intelectual profesionist

Data publicării:
cristian diaconescu impartial

Cristian Diaconescu a spus că echipa de consilieri a președintelui este ca un fel de „Guvern bis”, pentru că atunci când relația dintre șeful statului și premier este proastă, atunci trebuie ca influența consilierilor prezidențiali să crească.

„Aparatul tehnic, e bine să se știe, sunt oameni plătiți cu 10-12 milioane pe lună (lei vechi – n.red.) cărora le ceri să muncească chiar și zece ore, să fie cu arma la picior în orice meoment, și pentru care sărbătoarea zilei naționale din nu știu ce țară, pentru că ai pierdut sărbătorirea și cineva n-a anunțat și președintele nu a trimis o scrisoare de felicitare, ei bine acel om își pierde locul de muncă”, a exemplificat Cristian Diaconescu.

Fostul consilier a mai spus că salariul este „de mizerie” și că este greu de atras tinerii în acest domeniu.

„A fost la un moment dat o discuție să îi aducem pe cei din străinătate, când au aflat despre ce e vorba nu a mai venit nimeni. Trăim într-un soi de ipocrizie. Dacă lucrează la Președinție, are nu știu ce calitate. N-are niciun fel de calitate. E un salahor intelectual profesionist. Exact situația din Ministerul de Externe, pentru că am înțeles că în alte ministere lucrurile nu stau chiar așa. Sunt ministere în care șeful de serviciu are salariu mai mare decât președintele României”, a punctat el.

Ionuț Vulpescu a adăugat că miza în a fi consilier prezidențial nu o reprezintă salarizarea.

„E o relație de încredere pe care o ai cu președintele. Asta este fundamentală. Și nu atât dimensiunea politică, contează foarte mult și aceea personală”, a spus Ionuț Vulpescu.

În privința salarizării, el a mai spus că acest domeniu ar trebui să fie mai atractiv pentru tineri.

„Eu am asistat și în 2000 la schimbarea gărzii, și în 2005. Poate că ar fi vrut și alți oameni care să lucreze pentru președinte pentru o idee de administrație prezidențială. În momentul în care vezi care e nivelul de salarizare te mai gândești”, a spus Ionuț Vulpescu.

Citiți și:
Mai mulţi intelectuali, uimiţi de posibilii consilieri prezidenţiali. Reacția lui Klaus Iohannis
M. R. Ungureanu, întrebat dacă ar putea prelua şefia cancelariei prezidenţiale: Nu confirm, dar nici nu infirm

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri