C. P. Tăriceanu cere patru ministere pentru a intra în Guvern. V. Ponta: Şi UNPR, şi PC, şi PLR vor primi câte două portofolii de ministru

Data publicării:
ponta tariceanu FB

 


ACTUALIZARE 14.15. „Principiul de funcţionare a coaliţiei rămâne în vigoare. Şi UNPR, şi PC, şi PLR vor avea câte două portofolii de ministru. Nu am discutat acum, este prematur”, a declarat Victor Ponta.


ACTUALIZARE 12.30: Călin Popescu Tăriceanu evită să confirme informațiile conform cărora i-ar fi cerut lui Victor Ponta patru portofolii pentru a intra la guvernare. Președintele Senatului spune că formațiunea pe care o conduce nu și-a făcut calcule și că prioritare sunt temele politice. Totuși, întrebat de jurnaliști, Călin Popescu Tăriceanu a confirmat că partidul pe care îl conduce vizează ministerele Economiei și Finanțelor.


UPDATE 11.40: Călin Popescu Tăriceanu a avut astăzi o întâlnire cu premierul Victor Ponta. Cei doi au discutat eventuala intrare la guvernare a formațiunii politice conduse de Tăriceanu. La schimb, președintele Senatului ar fi cerut patru portofolii în viitorul Guvern: ministerul Culturii, ministerul Economiei sau Transporturilor, ministerul Mediului sau Educației și ministerul Finanțelor.


Până la finalul anului, Guvernul trebuie să treacă prin Parlament bugetul pentru 2015, iar premierul vizează şi o remaniere guvernamentală.

Liderul Partidului Liberal Reformator (PLR), Călin Popescu Tăriceanu, a venit deja la Palatul Victoria, pentru a discuta cu liderul PSD, premierul Victor Ponta despre noua configuraţie a Guvernului.

Mircea Geoană: PSD va pierde guvernarea „când vrea domnul Iohannis”

Premierul Victor Ponta pregătește Guvernul cu numărul patru

Kelemen Hunor: Vom pleca de la guvernare fiindcă avem nevoie de timp pentru a ne consolida relația cu electoratul nostru

Chiar şi cu ieşirea UDMR de la guvernare, coaliţia are o majoritate confortabilă.

În urmă cu o săptămână, Victor Ponta a declarat că, imediat după adoptarea bugetului, va propune în cadrul coaliţiei de guvernare o restructurare a Guvernului, "în aşa fel încât şi PLR să fie reprezentat la nivel de miniştri".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri