Dosarul Microsoft. Parlamentul face din nou scut în jurul aleşilor

Data publicării:
ecaterina andronescu mediafax

În cazurile foştilor miniştri Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu solicitarea privind avizul de începere a urmăririi penale a ajuns la conducerea Senatului. Senatorii nu se grăbesc însă să lase justiţia să îşi facă treaba.

„Am dat un termen de 15 zile pentru întocmirea raportului (...) În primul rând să avem raporul comisiei şi după aceea vom decide”, a spus Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu nu a precizat dacă va face un plen după 15 octombrie, în condiţiile în care senatorii sunt în campanie electorală până în 16 noiembrie.

Astfel că, este puţin probabil ca până în a doua jumătate a lunii noiembrie să avem un vot în plen, cel care decide dacă încuviinţează sau nu începerea urmăririi penale.

Senatorul Şerban Mihăilescu, fost secretar general al Guvernului, în perioada lui Adrian Năstase este acuzat de instigare la abuz în serviciu, trafic de influenţă şi spălare de bani. În plus, Ecaterina Andronescu este acuzată şi de luare de mită.

Totodată, conducerea Camerei a analizat cererea DNA privind un aviz pentru începerea urmăririi penale în cazul lui Valerian Vreme.

Deşi procedura spune că aleşii trebuie să stabilească un calendar complet, ei au dat un termen doar pentru Comisia Juridică, nu şi pentru plen, cel care dă votul decisiv.

Cazul Valerian Vreme în Parlament. Comisia Juridică are termen zece zile să întocmească un raport

Preşedintele Comisiei Juridice, Bogdan Ciucă, promite că nu va încălca termenele impus: „Dacă Biroul Permanent ne va trimite oficial această sesizare şi cu termenul de 10 zile va trebui să ne încadrăm în termenul de 10 zile”.

„Mai e o problemă. Poate să aibă Comisia Juridică raportul făcut. Trebuie convocat plenul şi aş vrea să cred că şi interesul PSD este să convoace plenul, să nu spună că avem de alergat pentru campania electorală şi facem plenul undeva prin decembrie. Ar fi catastrofal pentru imaginea Parlamentului”, a declarat George Scutaru, liderul deputaţilor PNL. 

În cazul fostului ministru al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, astăzi deputat, acuzaţia este de abuz în serviciu.   




Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri