Zi decisivă pentru Elena Udrea

Data publicării:
elena udrea fb 0402

FOTO: Facebook Elena Udrea 

La fel s-a întâmplat şi cu două cereri de începere a urmăririi penale. În total, deputaţii din comisia juridică au dat, duminică, cinci avize pozitive. Rapoartele vor ajunge în plen, alături de un alt raport avizat pozitiv miercuri, în dosarul Gala Bute. 

Duminică, Elena Udrea a venit la Parlament alături de avocaţii săi, pregătită să se apere.

Cred că împotriva mea există un asalt în acest moment, sunt ținta unei acțiuni de denigrare și a unei acțiuni care are ca finalitate tăcerea mea. Se dorește să tac”, a declarat deputatul Elena Udrea.

În două ore de audieri, Elena Udrea şi-a susţinut cauza în faţa colegilor şi le-a spus acestora că este de acord cu începerea urmăririi penale împotriva sa, în ambele dosare. Dar nu şi cu arestarea preventivă.

Vreau să mă prezint în fața anchetatorilor și să fiu audiată, însă arestarea preventivă formulată de trei ori în două ore mi se pare excesivă și excepțională (...) Se datorează conflictului deschis pe care îl am cu generalul Coldea”, a afirmat Elena Udrea.

Argumentele Elenei Udrea nu i-au convins pe cei 22 de membri ai Comisiei Juridice care au participat la şedinţă. Aceştia au aprobat toate solicitările DNA. Avizele comisiei sunt consultative, iar decizia finală aparţine plenului Camerei Deputaţilor.

Noi nu hotărâm chiar prin votul plenului arestarea. Noi dăm posibilitatea instanţei să solicite în faţa instanţei arestarea”, a precizat Bogdan Ciucă, președintele comisiei juridice din Camera Deputaților.

În total, Comisia juridică a dat avize pozitive pentru cinci solicitări ale DNA. Este vorba despre cererea de permitere a extinderii urmăririi penale în dosarul Gala Bute, dar şi cea pentru arestarea preventivă.

Un alt aviz pozitiv a fost dat pentru începerea urmăririi penale în dosarul Microsoft.

De asemenea, comisia juridică a Camerei Deputaţilor a fost de acord cu două cereri pentru arestare preventivă, una dintre ele motivată de încălcarea condiţiilor controlului judiciar.

Cea de a șasea solicitare a DNA care va intra în plenul Camerei se referă la începerea urmăririi penale în dosarul Gala Bute şi a primit deja aviz pozitiv în comisie, în urmă cu câteva zile.

Citiți și: 

Apropiat al Elenei Udrea, arestat preventiv. Tudor Breazu a fost pus sub acuzare în dosarul „Gala Bute”
Traian Băsescu: „Sper ca Elena Udrea să se bucure de condiții corecte să se apere”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri