Elena Udrea: Puterea vine de la SRI. Acolo sunt informații despre „scheletele din dulap”. La fel era și pe vremea lui Băsescu

Data publicării:
Elena Udrea

Florin Coldea conducea SRI și când, oficial, la conducerea instituției se afla George Maior, spune Elena Udrea.

Când îi spuneam domnului Maior că domnul Coldea conduce de fapt serviciul în realitate și ținta sa era să aibă toată puterea, îmi spunea că nu e exact așa și mi-a garantat de foarte multe ori – o să vezi, domnul Coldea își va da demisia odată cu mine din acest serviciu, pentru că noi am fost aduși de Traian Băsescu și plecăm odată cu el. Aș fi curioasă acum să văd dacă domnul Maior mai susține chestia asta.” a declarat Elena Udrea într-un interviu pentru Hotnews.ro.

Florin Coldea a avut tot interesul să îl susțină pe Klaus Iohannis în campania pentru prezidențiale, Victor Ponta amenințase că îl demite, a mai spus Udrea.

„Mai era un aspect pe care ar fi trebuit să îl confirme Victor Ponta. L-am auzit din foarte multe locuri și a contribuit în campanie la ideea că se dorește a fi adus domnul Klaus Iohannis (nu că ar fi fost mai rău, evident că între Victor Ponta și Klaus Iohannis, vedem încă o dată că e foarte bine că e domnul Iohannis președinte) – s-a spus că undeva, spre ziua lui Victor Ponta, undeva înspre toamnă, într-o adunare neoficială, fiind de față și domnul Victor Ponta, și domnul Coldea, domnul Ponta i-ar fi spus domnului Coldea: Domnule general, dacă ajung președinte, căutați-vă de lucru. (...) Și țineți cont că am curaj să vă spun lucrul ăsta în condițiile în care încă nu am ajuns președinte.

Reporter: Dar de unde știți lucrurile acestea?

Elena Udrea: De la oameni care au fost acolo de față...

Reporter: Domnul Ponta eventual.

Elena Udrea: Erau vreo cinci persoane, nu dau nume, le voi spune procurorilor. Expun niște oameni care nu au nicio....

Reporter: Spuneți că domnul Ponta l-a amenințat pe domnul Coldea cu concedierea, dacă va ajunge președinte.

Elena Udrea: Da, dar asta trebuie, spre exemplu, să confirme Victor Ponta dacă s-a întâmplat.

Reporter: Insinuați că domnul Coldea ar fi avut tot interesul că Klaus Iohannis să fie președinte și a acționat în consecință. E o acuzație extraordinar de gravă.

Elena Udrea: Cred că da. Asta este o analiză. Nu este o acuzație că ar fi ceva penal. Este o analiză a mea.

Reporter: Poliție politică. Atunci când un serviciu lucrează pentru un politician e poliție politică.

Elena Udrea: Eu vă spun așa: că în mod cert, în opinia mea, domnul Coldea l-a susținut pe Klaus Iohannis. În mod cert.

Reporter: Nu se bate cap în cap cu ideea că Victor Ponta e ocolit de dosarul Microsoft și de alte dosare? Dacă SRI, Coldea, ar fi avut interesul?

Elena Udrea: Păi haideți să vedem, după ce a plecat domnul Maior ce mai urmează.”

Fostul candidat la prezidențiale spune că Victor Ponta va pierde guvernarea pentru că nu mai are puterea pe care i-o conferea sprijinul lui George Maior și, implicit, al SRI. „La fel se întâmpla și pe vremea lui Băsescu”, a adăugat Udrea.

„Elena Udrea: Părerea mea e că se va forma o altă majoritate. Majoritățile se pot forma și sub presiune. Am auzit comentarii cum că Victor Ponta mai avea un suport în Maior. Acum mă aștept ca partenerii lui Ponta să susțină o altă majoritate, formată în jurul PNL eventual.

Reporter: Ce legătură are majoritatea politică cu domnul Maior?

Elena Udrea: V-am mai spus de unde vine puterea, de la SRI. Acolo sunt toate informațiile, mai ales cele care țin de „scheletele din dulap”.

Reporter: Asta se întâmpla și pe vremea lui Traian Băsescu?

Elena Udrea:  Probabil că da. Dar părerea mea e că lucrul acesta s-a văzut prea târziu, când toată lumea s-a prins de ceea ce se întâmpla. Puterea a crescut pe parcurs. Nu poți să negi rolul SRI în apărarea statului de drept. (...) Instituțiile sunt și ele conduse de oameni. (...) Nu mai există control politic pe servicii. Este invers, șeful serviciului asupra politicii.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri