Elena Udrea spune că a avertizat conducerea PDL despre neregulile de la ANRP. Emil Boc și Vasile Blaga o contrazic

Data publicării:
ELENA UDREA FB POST TURUL 1

Elena Udrea spune că le-a vorbit colegilor din guvern şi partid despre ce se întâmplă la ANPR. Cu toate acestea, ei au decis să o numească pe Crinuţa Dumitrean la şefia instituţiei. Crinuţa Dumitrean este acum arestată în dosarul privind restituirele ilegale în care este cercetată şi fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.

„Domnul Vasile Blaga nu ar trebui să se prefacă că nu-şi aduce aminte discuțiile şi comentariile, unele foarte ironice, pe care chiar dânsul le făcea faţă de susţinerea de care se bucura Crinuţa Dumitrean în partid. Am spus că am discutat cu colegi din conducerea partidului. M-am opus ca PDL-ul să preia conducerea Agenției, ştiind ce potenţial de scandaluri are. Eram în decembrie 2009, în Salonul Alb de la Guvern. Alţi colegi au insistat să numim noi conducerea ANRP și aşa a fost”, a spus Elena Udrea pentru Evenimentul Zilei.

Cel care a numit-o la finalul anului 2009, pe Crinuţa Dumitrean, la şefia ANRP, Emil Boc spune că nu a fost informat de Elena Udrea despre situaţia de la ANRP.

„Nu am fost sesizat cu niciun fapt de corupţie. Dacă aş fi fost sesizat, l-aş fi trimis autorităţilor statului, lucru pe care trebuie sa îl facă orice cetăţean care are cunoştinţă despre un fapt de corupţie”, a spus Emil Boc, citat de Mediafax.

În faţa afirmaţiilor Elenei Udrea, Vasile Blaga îi ia apărarea fostului preşedinte PDL Emil Boc.

„Ea a spus că ar fi spus conducerii partidului despre ce se întâmpla la ANRP. Așa cum îl cunosc pe dl Boc, sunt convins că nu i-a spus nici domnului Boc. Așa cum îl cunosc, ar fi mers direct la DNA”, a spus și Vasile Blaga, citat de gandul.info.

Crinuţa Dumitrean a fost arestată preventiv de procurorii DNA în dosarul şefei DIICOT, Alina Bica, privind acordarea unei despăgubiri pentru un teren supraevaluat din Capitală. În dosar apare şi numele lui Dorin Cocoş, fostul soț al Elenei Udrea. Omul de afaceri Gheorghe Stelian, beneficiarul acestei retrocedări ilegale, spune că i-a dat lui Dorin Cocoş 10 milioane de euro după ce a intervenit la ANRP.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri