Emil Hurezeanu: Parlamentul își îndepărtează electoratul

Data publicării:
doza de has

Parlamentul are un referențial absolut, inamovibil, și care este electoratul. Electoratul e asociatul instrumentelor executive ale începutului Justiției prin DNA, prin Parchetul General... Electoratul consideră în proporții statistice constatabile că DNA își face datoria. Rostul Parlamentului - care pe lângă 600 și de parlamentari are atâția consilieri, care în interiorul lumii parlamentare are atâția juriști și avocați - este să propună un sistem legislativ, să intre într-un dialog oricât de tensionat cu celelalte puteri în stat pe termen mediu și lung pentru a schimba sistemul. Până una-alta, cred că Parlamentul, procedând așa, Senatul în cazul de față, își alienează alegătorii și nu pare să faciliteze soluțiile”, a spus Emil Hurezeanu.

Cartoful fierbinte din Senat: imunitatea lui Dan Șova

Preşedintele Senatului este obligat să îşi asume răspunderea votului în urma căruia Dan Şova şi-a păstrat imunitatea parlamentară şi a scăpat de procurorii care voiau să îl aresteze. Călin Popescu Tăriceanu va redacta şi semna documentul care conţine rezultatul. În mod normal, actul trebuia adoptat în plen, dar senatorii au pasat cartoful fierbinte la liderul lor. Procurorii DNA i-au dat răgaz şefului Senatului până miercuri să redacteze documentul.

În plus, anchetatorii DNA i-au cerut lui Călin Popescu Tăriceanu și documentele redactate de Senat în legătură cu toate celelalte cazuri dinaintea lui Dan Șova, fie că s-a încuviințat, fie că s-a respins solicitarea privind arestarea. În caz contrar, spune DNA, Senatul se face vinovat de infracțiunea de obstrucționare a justiției.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri