Emil Hurezeanu, despre gafa lui Klaus Iohannis legată de cele șase case: „Își protejează soția”

Data publicării:
hurezeanu bun-1

Rugat la Gândul Live să se pună în poziţia unui profesor care a muncit o viaţă, dar nu a reuşit să cumpere „prin muncă cinstită şase case”, Klaus Iohannis a răspuns sec: „ghinion”. Jurnalistul Emil Hurezeanu a explicat la Digi 24 că, deși nu are o intenție să-l apere pe Klaus Iohannis, crede că o bună parte din avere se datorează soției sale. 

Iohannis desfide convențiile, pentru că vorbește mai rar, pentru că vine din alt regn politic, de administrator, vine din lumea protestantă germană, care în cazul acesta poate fi și un avantaj. Un protestant nu este doar un non-ortotdox, ca și cum premisa fericirii ține de ortodoxie. Cred că orice ortodox cu capul pe umeri și cu gândul la Dumnezeu știe lucrul acesta”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24. 

EMIL HUREZEANU: IOHANNIS nu are uzanța scuzelor populiste

„El este un om care spune lucrurilor pe nume, nu e prima oară când vorbește pe șleau. Omul acesta, cred, că atunci când își explică averea, neavând un exercițiu populist, demagogic, de a vorbi cu modestie despre precaritatea mijloacelor sale, așa cum de ani de zile fac toți acești politicieni care vizitează DNA-ul sau sunt vizitați de mascați. El nu face parte din această categorie. Acest om nu are uzanța scuzelor populiste”, a mai spus jurnalistul. 

Emil Hurezeanu a făcut și o dezvăluire la Digi24. Acesta este de părere că Klaus Iohannis își protejează familia atunci când vorbește despre cele șase case, care fac subiectul mai multor atacuri. 

„Pe de altă parte, vă spun un secret. Domnul Iohannis e căsătorit cu Carmen Iohannis, o foarte bună profesoară de engleză la Colegiul Gheorghe Lazăr din Sibiu. Este o foarte bună profesoară și o femeie foarte atrăgătoare, care este fiica unei familii de vechi artizani și meșteșugari sibieni, români, cu tradiții de decenii încă în perioada interbelică. Oameni care au deținut înainte de comunism și în timpul comunismului atelierele cele mai cunoscute de blănărit.

Cred că domnul Iohannis, e intuiția mea, își protejează soția ținând-o departe de lumea dezlănțuită a unei campanii electorale și în general de lumea politică. Nici ca primar al Sibiului nu și-a adus soția și nu a pus-o pe tron. Poate vine și din felul lui de a fi, discret, retractil, protestant.

Nu face niciodată referință la contribuția soției și a familiei sale. Întâmplător știu din trecutul meu la Sibiu, cât de importanți erau părinții soției sale. Cred că dorința lui de a ține departe familia și soția de afacerea electorală îl obligă la această discreție. Un profesor de fizică nu-și face șase case. N-am nicio intenție să-i scuz gafa lui Iohannis. O vină importantă o au consilierii”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu la Digi24. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri