Noii miniștri ai Finanţelor și Fondurilor Europene au depus jurământul

Data publicării:
eugen teodorovici

Actualizare 10.10. Guvernul are de astăzi doi noi miniştri. Eugen Teodorovici, noul ministru al Finanțelor și Marius Nica, noul ministru al Fondurilor Europene, au depus în această dimineață jurământul la Palatul Cotroceni.


Actualizare 09.45. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul prin care Eugen Teodorovici este revocat din funcţia de ministru al Fondurilor Europene şi numit în cea de ministru al Finanţelor, şeful statului semnând şi decretul de numire a lui Marius Nica în funcţia de ministru al Fondurilor Europene. 

Eugen Teodorovici şi Marius Nica vor depune în această dimineaţă jurământul în calitate de miniştri ai Finanţelor, respectiv Fondurilor Europene. Ceremonia de învestitură va începe, la ora 10.00, la Palatul Cotroceni.


Premierul Victor Ponta a anunţat vineri că Eugen Teodorovici va fi ministru al Finanţelor, iar funcţia de ministru al Fondurilor Europene va fi preluată de Marius Nica, până în prezent secretar general al Ministerului Muncii.

Postul de ministru al Finanţelor este vacant după ce Darius Vâlcov, cercetat de DNA pentru trafic de influenţă, a demisionat.


Fostul preşedinte Traian Băsescu a postat pe Facebook un mesaj în care i se adresează direct actualului șef al statului, Klaus Iohannis, căruia îi cere să reconsidere numirea lui Eugen Teodorovici în funcția de ministru al Finanțelor. Traian Băsescu motivează cererea spunând că E. Teodorovici s-a opus reținerii și arestării lui Dan Șova.  

Marius Nica a fost, între 2013 şi 2014, preşedintele Consiliului de Administraţie al Loteriei Române. În această perioadă, Loteria a semnat două contracte păguboase pentru stat: cel cu Novomatic, care a adus un prejudiciu de 60 de milioane de euro, şi cel cu Intralot, în care statul a fost păgubit cu 12 milioane de dolari.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri