Firea spune că PSD ar putea accepta să fie într-un guvern cu premier din afara partidului

Data publicării:
firea primarie FB

Primarul general al Capitalei Gabriela Firea a declarat duminică seara că PSD ar putea accepta să fie parte a unui guvern în care funcția de premier să revină unui om din afara partidului, cu condiția ca acesta să fie o persoană pregătită și să provină din rândul aliaților PSD, potrivit Agerpres.

firea primarie FB

 

"Pentru binele nostru, al României, și pentru dezvoltarea acestei țări ar fi potrivit să avem un guvern PSD-ALDE și dacă dorește și UDMR să intre în coaliția majoritară cu premier din cadrul acestei coaliții politice, PSD ne-am dori sau ALDE, nu vrem să fim lacomi să se considere că PSD vrea să dea toate funcțiile importante", a afirmat social-democrata Firea.

Întrebată dacă PSD va accepta un premier care să nu vină din rândul partidului, social-democrata a răspuns că acest lucru este posibil dacă persoana ar fi potrivită pentru această funcție și ar face parte din rândul aliaților PSD.

"Dacă este un om potrivit pentru această funcție și este din rândul aliaților noștri, cu siguranță da, răspunsul este ferm da. (...) În acest moment cel mai potrivit pentru a fi prim-ministru este domnul Liviu Dragnea, dar este o opțiune personală, nu știu dacă își va dori acest proiect, deocamdată pregătim alegerile parlamentare", a spus Firea.

Întrebată dacă există vreo probabilitate ca PSD să îl sprijine pe Dacian Cioloș în funcția de prim ministru după alegerile parlamentare, Gabriela Firea a răspuns: "Nu știam că domnul Cioloș s-a înscris în PSD. Îmi dați o știre?".

"Eu știam că democrația spune că partidele se înscriu în alegeri, participă la alegeri generale, parlamentare. Există un rezultat al scrutinului și partidele fac o majoritate parlamentară care propun președintelui un prim-ministru. În forurile de conducere ale PSD până acum s-a afirmat, și nu văd motive pentru a schimba această decizie. ca PSD să propună un prim ministru ori din rândurile sale, ale PSD, ori din rândurile partidelor aliate cum ar fi ALDE, nu din afara partidelor care vor forma majoritatea parlamentară", a mai afirmat primarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri