Gen. Dumitru Iliescu spune că nu el este revoluționarul decorat de Klaus Iohannis

Data publicării:
dumitru iliescu captura

 

Dumitru Iliescu a declarat pentru Digi24.ro că el este născut în 1956, în vreme ce titlul acordat de șeful statului i-a fost atribuit unui medic din Brașov cu același nume, născut în 1936.

Fostul consilier al lui Ion Iliescu a mai spus că acum nu mai deține niciun titlu sau certificat de revoluționar. "Am avut certificat de revoluționar în anii 90, dar, când s-au preschimbat, după legea nouă, nu m-am mai dus să-l înnoiesc, din lipsă de timp", spune Dumitru Iliescu, fostul şef al SPP.

Până la ora transmiterii acestei știri, Administrația Prezidențială nu a precizat, la solicitarea Digi24, dacă Dumitru Iliescu, cel decorat, este aceeași persoană cu fostul consilier prezidențial al lui Ion Iliescu.

Agenția news.ro a transmis o știre, preluată de Digi24.ro, care informa că preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul pentru conferirea titlului de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" unui număr de 548 de persoane, printre care se regăsesc Dumitru Iliescu, primul şef al Serviciului de Protecţie şi Pază, deputatul Gheorghe Firczak şi senatorul Vasile Nistor.

De altfel, şi agenţia News.ro a transmis, miercuri, o nouă ştire prin care precizează că a fost vorba despre o confuzie de nume. Secretarul de stat Adrian Sanda a precizat, într-o declaraţie pentru News.ro, că revoluţionarul decorat, marţi, de preşedintele Klaus Iohannis nu este fostul şef al Serviciului de Protecţie şi Pază Dumitru Iliescu, fiind doar o confuzie de nume. Cel decorat este Dumitru Iliescu, ortoped în zilele Revoluţiei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri