Gabriela Firea preia șefia PSD București 

Data publicării:
firea

ACTUALIZARE: Gabriela Firea a promis că nu vor mai exista disensiuni înntre membrii partidului și că se va dedica exclusiv proiectelor pentru Capitală. 

„Aș vrea să le mulțumesc colegilor mei din CEX pentru votul de azi, în special lui Liviu Dragnea, pentru încredere. Aș vrea să fac o mențiune față de Robert Negoiță, președintele până acum câteva minute al PSD București, care a anunțat azi propunerea ca eu să devin președinte interimar al PSD București. Îi mulțumesc pentru acaestă încredere, îi garantez că împreună cu domnia sa, ca secretar regional, vom fi o echipă unită și vom face ca răutățile dintre colegi să dispară. Bucureștenii și ilfovenii au nevoie de oameni responsabili, de oameni care să le facă viața mai bună”, a declarat Gabriela Firea. 

La rândul lui, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a declarat că susține candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei. 

 „Îi urez mult succes doamnei Firea pentru noua poziție la care am propus-o și o susțin cu toată convingerea, e o chestiune de principiu că cel care își asumă candidatura trebuie să o și conducă. Am avut mai multe discuții cu președintele partidului în care mi-am exprimat dorința de a nu candida la PMB pentru că am prea multe proiecte pe care le-am realizat și unele trebuie finalizate. O susțin pe Firea și am credința că are șanse maxime să câștige PMB”, a declarat Robert Negoiță.  


„Am avut o ședință CEX, ținând cont de o situație destul de neplăcută care a existat în organizația din București. Neavând de gând să las așa ceva, astăzi au fost luate niște decizii. Domnul Robert Negoiță a decis să se retragă din funcția de președinte și a propus-o pe Gabriela Firea ca președinte interimar pentru ca șansele ei să crească, în condițiile în care este și prima opțiune de candidat la Primăria Capitalei”, a declarat Liviu Dragnea.  

Liviu Dragnea a subliniat că Robert Negoiță nu a fost demis. 

„Doamna Firea nu mai poate rămâne la Ilfov și pentru a se realiza totuși o colaborare între Ilfov și Bucutești, Robert Negoiță a fost numit secretar regional pe pe regiunea București-Ilfov. Robert Negoiță nu a fost suspendat. Și-a dat demisia din funcția organizației municipale. Nu există șantaj sau urme sau umbre de șantaj din partea cuiva. Există discuții în presă, de unde au plecat nu mă interesează”, a spus președintele PSD. 

De asemenea, Rovana Plumb va prelua funcția de vicepreședinte al partidului. 

„Un post de vicepreședinte a fost ocupat de doamna Rovana Plumb la propunerea mea. Rovana rămâne în echipa de conducere. Este un bun ministru care a făcut și va face foarte multe pentru partid”, a subliniat președintele PSD.  

Liderul social-democraților a declarat că Ilie Rafael a fost exclus din partid deoarece a încălcat codul de conduită. 

„Pentru faptul că un coleg, Ilie Rafael, a făcut afirmații care încalcă codul de conduită a fost exclus din partid. Atacuri împotriva unui coleg nu sunt permise. Organizația PSD Sector 5 intenționa să organizeze un miting împotriva altui coleg, astăzi domnul Rizea a fost suspendat pentru șase luni, iar conducerea a fost preluată de doamna Ligia Moldova, președintele organizației de femei”, a spus Liviu Dragnea. 

Președintele PSD a precizat că încă nu s-a luat decizia finală în ceea ce privește candidatul formațiunii la Primăria Capitalei. 

„Decizia finală în ceea ce privește candidatul de la București va fi luată în perioada următoare. Deocamdată am discutat despre Primăria Capitalei. În ceea ce privește candidații la sectoare, în continuare facem sondaje de opinie, nu vrem să greșim”, a spus Liviu Dragnea.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri