A. Gorghiu, către V. Ponta şi R. Cazanciuc: Nu ne impresionează ameninţările cu puşcăria şi noi mineriade

Data publicării:
Alina-Gorghiu1

Le transmit premierului României şi ministrului Justiţiei că ameninţările cu plângeri penale, puşcărie şi noi mineriade nu ne impresionează deloc. Atât ştie să facă partidul lui Iliescu, Năstase şi Ponta, din 1990 încoace: mineriade, contrademonstraţii, instigare la ură, dispreţ faţă de cetăţeni şi legi. Nimic nu ne poate opri să luptăm pentru dreptul la vot şi pentru dreptul românilor de a protesta, pentru egalitate în faţa legii. Nimic nu ne poate convinge că un premier cu o urmărire penală nu este altceva decât o ruşine pentru România. Nu ne poate închide pe toţi Victor Ponta pentru a rămâne prim-ministru. Au mai fost şi alţii în istorie care nu suportau vocea străzii, nu sunt singurii. Până la urmă toţi au pierdut puterea, indiferent de metodele represive folosite”, a spus Alina Gorghiu.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a atras atenţia liderilor PNL că organizarea unor „manifestări politice ilegale”, care au scopul de a „împiedica exercitarea puterii” de către Parlament sau Guvern, poate atrage răspunderea penală.

Mesajul este transmis de ministrul Justiţiei prin intermediul biroului de presă al Partidului Social Democrat, folosind antetul formaţiunii politice şi semnând cu funcţia pe care o deţine în cadrul Guvernului.

„Este împotriva tuturor angajamentelor asumate de România cu partenerii săi europeni şi transatlantici ca PNL să folosească justiţia pentru a-şi rezolva incapacitatea de a convinge populaţia şi membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent, care să ajute România şi nicidecum să o întoarcă acolo unde se afla în anii 2009-2011”, arată ministrul în comunicatul de presă transmis luni.

În acelaşi context, Robert Cazanciuc cataloghează drept „contrar practicilor democratice constituţionale” faptul că PNL cere demiterea Guvernului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri