Gorghiu spune că Buşoi susține că nu are emoţii față de acuzația de plagiat

Data publicării:
gorghiu FB-1

 

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că liderul PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, a fost întrebat de colegi despre acuzaţiile de plagiat în lucrarea sa de doctorat, iar acesta a spus că nu are absolut niciun fel de emoţie în legătură cu elaborarea tezei sale de doctorat.

 ”Nu avem ce comentarii să facem în plus faţă de cele făcute la momentul în care tema a fost expusă în spaţiul public. Vom vedea care sunt concluziile celor care analizează tema şi vom decide şi noi şi Cristi Buşoi în consecinţă”, a spus Gorghiu, despre sesizarea făcută în cazul lucrării de doctorat a liderului PNL Bucureşti, Cristian Buşoi, citată de news.ro.

Copreşedintele PNL a menţionat că Buşoi a fost întrebat de colegi despre acest posibil subiect.

 ”A spus că nu are absolut niciun fel de emoţie faţă de elaborarea tezei sale de doctorat”, a completat Alina Gorghiu.

 O sesizare de plagiat privind lucrarea de doctorat a lui Cristian Buşoi, intitulată ”Politici de sănătate în programele electorale şi de guvernare în perioada de tranziţie”, a fost depusă la Consiliul Naţionale de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU).

Potrivit procedurii, o sesizare considerată conformă, cum este cazul celei formulate la adresa noului președinte al PNL București,este automat trimisă unei comisii a CNATDCU și intră în analiza unui grup de lucru format din unii dintre membrii comisiei de specialitate. În cazul în care verdictul este de plagiat, acesta este apoi trecut prin filtrul comisiei citate și, în final, al Consiliului CNATDCU.

Buşoi şi-a susţinut lucrarea în cadrul şcolii doctorale a Universităţii de Medicină şi Farmacie ”Victor Babeş” din Timişoara, avându-l coordonator pe Cristian Vlădescu.

Conform sesizării depuse săptămâna trecută, principalele lucrări care constituie surse posibilului plagiat al lucrării sunt: Andrei Ţăranu, ”Doctrine politice contemporane”, curs SNSPA 2001 şi Alina Mungiu-Pippidi coordonator, ”Doctrine politice”, Polirom 1998.

Sesizarea are la bază analiza tezei de doctorat publicată pe contributors.ro, în luna februarie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri