Guvernul va lucra la o nouă grilă de salarizare a bugetarilor

Data publicării:
sedinta de guvern gov ro 1

Foto: gov.ro 

„Nu vom continua pe acest proiect de salarizare. Scopul Guvernului e să vină cu un proiect acceptat de partenerii sociali, în limitele fiscal bugetare pe care ni le permitem. Fostul proiect pe care l-am abandonat prevedea că niciun salariu în plată nu ar fi scăzut. Începând de mâine vom avea o nouă abordare a acestui subiect", a afirmat Dan Suciu.

De asemenea, Dan Suciu a precizat că în ședința de guvern nu s-a luat în discuție situația ministrului Muncii, Ana Costea, care afirma că își va da demisia dacă ordonanța privind salariile va fi pe ordinea de zi a ședinței de guvern de miercuri.

„Nu s-a luat în discuție situația doamnei Costea în acest moment. Ceea ce s-a discutat este că de mâine vom veni cu o altă abordare în privința ordonanței care prevede modificări de salarizare în sectorul public", a adăugat Suciu.

Cosmin Andreica, consilier al Ministerului Muncii, a declarat, marți, că proiectul a fost retras, întrucât nu avea cum să satisfacă nevoile partenerilor sociali.

Potrivit proiectului, ar urma să piardă bani dascălii, de la debutanţi până la cei cu 40 de ani vechime, în timp ce în sănătate majorările salariilor vor fi de doar câţiva lei, au acuzat sindicaliştii. În ciuda promisiunilor Guvernului, proiectul prevede majorări nesemnificate în categoria salariilor mici, au mai spus sindicaliştii.

Citiți și: 
DRAFT - noua lege a salarizării: Bani mai puţini pentru preşedinte şi premier, dar mai mulţi pentru parlamentari
Salarii mai mari pentru medici și profesori
Proiectul legii salarizării va fi retras. Consilier: Ministrul Muncii va demisiona dacă actul normativ va fi mâine pe masa Guvernului
Noua grilă de salarizare. Scade indemnizația Patriarhului, cresc salariile preoților debutanți

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri