IMUNITATE. Ioan Adam, membru al Comisiei juridice, poate vota în cazul avizului pentru Viorel Hrebenciuc

Data publicării:
ioan adam fugarit de alina

UPDATE 11:50.  Ioan Adam, membru al Comisiei juridice a Camerei Deputaților, va trebui să se abțină de la vot în cazul raportului întocmit pe numele său. Poate vota, în schimb, în cazul lui Viorel Hrebenciuc, acuzat în același dosar. Totuși, probabil va fi sfătuit să nu o facă, a declarat Bogdan Ciucă, președintele Comisiei juridice:

___________________

În momentul sosirii la Comisia juridică, Ioan Adam a refuzat să stea de vorbă cu reporterul Digi24.

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor începe, de luni, să lucreze la raportul privind cererea DNA de arestare a lui Ioan Adam și Viorel Hrebenciuc. Până miercuri, comisia ar trebui să anunţe avizul consultativ, în cazul în care nu va fi nevoie de prelungirea termenului.

Deputatul Ioan Adam ar fi fost pionul principal în schema de corupție din dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Fost judecător, în momentul de faţă avocat, acesta îl reprezenta pe Ellie Vlad Sturdza, cel care a revendicat 40 de mii de hecate de teren forestier, în calitate de moştenitor. Anchetatorii susţin că acesta este rudă de gradul 5 cu familia Sturdza şi nu ar fi avut dreptul la moştenire. Ioan Adam ar fi rezolvat însă această problemă. În primul rând, a apelat la soţia sa, judecător în Braşov.

Motivele pentru care DNA cere arestarea lui Viorel Hrebenciuc și Ioan Adam

Dacă Ioan Adam a venit, luni, la comisie pentru a consulta documentele trimise de DNA, Viorel Hrebenciuc era la acea oră la DNA, unde i s-au adus la cunoștință acuzațiile într-un nou dosar penal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri